Antena 3 CNN Timp liber Turism Mdina – Orașul tăcut

Mdina – Orașul tăcut

Mdina – Orașul tăcut
19 Noi 2013   •   16:56

Fosta capitala a Maltei pare neatinsa de trecerea timpului. Numit “orașul nobil”, a fost și a rămas reședinta familiilor nobile si bogate, astfel că la fiecare pas vei putea admira palate impozante.

 

Este greu să recomanzi doar câteva atracții turistice din Mdina, tot orașul, fiecare stradă și fiecare casă merită să te oprești și să leadmiri. Arhitectura orașului este un amestec fascinant de medieval si baroc. Hoinărește pe străduțele înguste, labirintice, și vei avea sentimental că te-ai întors în timp cu câteva sute de ani, pe vremea arabilor. Nu te teme că ai să te ratacesti, orașul este mic și în doua minute precis vei ajunge într-un loc cunoscut. Cel mai bine este să iei un ghid audio “Discover Mdina”, vei afla informații interesante despre acest oraș unic. Ghidul poate fi procurat de la Vilhena Palace, chiar langă poarta principală a orașului vechi.

În acest oraș-muzeu, cele mai vizitate obiective sunt catedrala si muzeul catedralei.

 

Catedrala St. Paul a fost construita dupa cutremurul din 1693. În podeaua catedralei sunt încastrate pietre funerare din marmură, aparținand membrilor aristocrației malteze, la fel ca in Catedrala St. John din Valletta. Sunt de admirat și frescele care descriu naufragiul Sfantului Pavel în Malta.

 

Muzeul Catedralei găzduieste o serie de mici colecții, printre care se numără un set de gravuri pe lemn ale lui Albrech Dürer, reprezentând Viața Fecioarei Maria. Tot aici este păstrată și întreaga arhivă a temutei Inchiziții malteze, ce a fost abolită foarte târziu, prin 1800, când Napoleon a ocupat insula.

Nu poti pleca din Mdina fără să ajungi la Fontanella Tea Garden, care atrage turiștii nu doar pentru panorama superbă pe care o oferă de la înălțimea fortăreței, ci și datorita delicioaselor prăjituri cu ciocolată.

 

Revelion Malta

De la 359 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

 De Catalina Alberti

 

 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close