Antena 3 CNN Timp liber Turism Parga, orășelul cu case pictate în nuanțe pastel

Parga, orășelul cu case pictate în nuanțe pastel

Parga, orășelul cu case pictate în nuanțe pastel
28 Oct 2015   •   14:25
Înconjurată de munți înveliți cu plantații de măslini și pini pitici, Parga este o surpriză plăcută pentru turistul în căutare de peisaje spectaculoase. Mica așezare din Epirus este recunoscută în special pentru zona portului foarte asemănătoare cu celebra coastă Amalfi din Italia.

Mulți turiști care ajung pentru prima dată aici, au impresia că Parga este Coasta Amalfi în miniatură, iar acest lucru se datorează în special căsuțelor de maxim două etaje construite pe un deal în jurul portului, și vopsite în culori pastelate.

Dacă urci până în vârful dealului pe străduțele înguste și în pantă vei vedea o panoramă absolut uimitoare asupra mării și a portului. O priveliște mult mai amănunțită a zonei vei avea dacă te încumeți să urci până la castelul Parga, o construcție ridicată de venețieni, în timpurile când orașul se afla sub dominație venețiană.  

Parga este un oraș preferat de familiile cu copii mici, datorită plajelor intime cu nisip fin și intrarea lină în apă. De asemenea, ofertele de cazare sunt diverse, atât pentru cei cu pretenții cât și pentru turiștii mai economi.

Cu toate că este o destinație liniștită, Parga nu duce lipsă de cluburi de noapte, unde poți petrece seri grecești, ori să iei parte la petreceri tematice. În jurul portului, se găsesc cele mai multe restaurante și localuri de noapte, dar și magazine, dacă vrei să-ți cumperi un suvenir. Dacă vânezi chilipiruri, mergi într-un sat de pescari, poziționat pe deal la mică distanta de oraș, pentru că acolo găsești produse lucrate manual destul de accesibile ca preț. Uleiul de măsline, cremele pe bază de măsline, sau rahatul din kumquat sunt doar câteva dintre... amintirile pe care le poți duce acasă din Parga.

 

de Mădălina Isar

Sejur Parga 

 Hotel Nausika 2* – de la 299 lei/ persoana,  6 nopti de cazare, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

 

×
Parteneri
Localitatea din România unde candidează un politician mort de 11 ani
x close