Antena 3 CNN Timp liber Turism Piața de Crăciun din Praga, orasul celor 100 de clopotnițe

Piața de Crăciun din Praga, orasul celor 100 de clopotnițe

Piața de Crăciun din Praga, orasul celor 100 de clopotnițe
14 Oct 2015   •   12:51
Praga este unul din orașele preferate de turiști în perioada sărbătorilor de iarnă. Orașul organizează câteva piețe de Crăciun foarte renumite în Europa, însă cea mai vizitată este cea din centrul istoric, când efectiv Old Town devine precum satul lui Moș Crăciun.

Sute de căbănuțe de lemn decorate festiv, cu ghirlande și luminițe și pe care sunt expuse cadouri și suveniruri unice, se întind pe cele mai importante străzi Wenceslas Square, Havelske Trziste și Republic Square, ale centrului istoric. Castelul, bisericile, muzeele dar și strada de aur, devin adevărate atracții îmbrăcate în straie de sărbătoare vestind venirea pe lumea a Mântuitorului. Imensul brad din centrul pieței acaparează toate privirile, în fiecare an este  decorat în diverse feluri cu 2000 de beculete, după standarde înalte.

Piața de Crăciun din Praga este faimoasă pentru parfumuri, bijuterii sau suveniruri în formă de halbă de bere, însă nu duce lipsă de turiști veniți să guste preparatele tradiționale gătite după rețete străvechi.

Intră în spiritul Crăciunului servind o halbă de bere caldă, ideea că berea rece este mult mai bună decât cea caldă este ... un mit, încearcă un adevărat deliciu praghez asemănător vinului sau cidrului fiert, cu mirodenii (ghimbir, scorțișoară, coajă de lămâie și portocală, cuișoare, vanilie etc.).  Până în secolul al XVIII lea, berea era servită doar caldă, pentru a-și mări efectul digestiv, mai târziu aceasta a început să fie consumată pentru gustul său răcoritor. În piața de Crăciun poți încerca berea încălzită în bol de lut, este un adevărat deliciu de nerefuzat.

Spre deosebire de alte orașe europene, Praga se laudă cu o piață imensă care ține până după Anul Nou. Este prilejul perfect pentru a cumpăra din timp, atât cadouri de pus sub brad, cât și bunătăți locale pentru masa de revelion.

 

de Mădălina Isar

Piata de Craciun Praga 

Hotel 4*- de la 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

 

×
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close