Antena 3 CNN Timp liber Turism Riviera Maya, delicatese cu moştenire prehispanică

Riviera Maya, delicatese cu moştenire prehispanică

 Riviera Maya, delicatese cu moştenire prehispanică
13 Oct 2013   •   12:44

Dacă vrei o vacanţă pe plaje mărginite de arbori tropicali, ia-ţi sombreroul şi mergi în Riviera Maya, de pe coasta Peninsulei Yucatan, plină de staţiuni luxoase! Vei putea savura bucătăria mexicană, te vei bucura de viaţa de noapte, relaxare la spa, shopping şi plaje superbe.

 

Adevărată oază pe peninsula Yucatan, cu briză răcoroasă, palmieri, nisip fin şi ocean de turcoaz, Riviera Maya este locul ideal pentru o vacanţă de vis. Savurează bucătăria locală, bazată pe preparate din peşte şi fructe de mare, proaspăt pescuite. Preparatele sunt gătite cu ingrediente maya şi tehnologii specifice, ceea ce le dă o savoare unică.

Un ingredient specific este chaya, o plantă locală mică, portocalie, foarte aromată, şi xcatic chile, numit şi apă de Chile. Se mai foloseşte şi ceapă roşie, marinată în suc de portocale acru, cilantru şi pastă de achiote, obţinută din macerarea seminţelor de achiote. Ai gijă, este foarte picantă!

 

Deşi hotelurile au restaurante care servesc specialităţi mexicane, cea mai bună variantă este să mănânci la un local tradiţional din afara complexului staţiunii. Dacă îţi plac fructele de mare, comandă grouper, scoci Saint-Jaques sau caracatiţă cebiche. Garniseşte cu sos Xnipec, cu roşii, Habanero Chiles, coriandru, ceapă roşie, suc acru de portoclae şi sare. Este destul de picant! O altă delicatesă locală este peştele tikinxix, marinat în pastă de achiote, cu roşii, ceapă, usturoi şi sos de portocale. Se prepară copt într-o groapă în nisip, acoperit cu frunze de bananier. La acest fel de mâncare merge o tortilla proaspăt preparată şi un vin roze.

Dacă nu te încântă peştele sau fructele de mare, comandă papadzules, adică tortilla de porumb îmbibată în sos de seminţe de dovleac, umplută cu ou fiert, totul scăldat în mult sos de roşii cu habanero chile şi ceapă.

Pentru desert, răsfaţă-te cu o papaya dulce, ciricote (fruct cu aromă de migdale) sau o delicioasă cacao maya rece sau caldă. De Catalina Alberti

 

Ofertă sejur Punta Cana

De la 768 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopţi cazare la hotel de 5*, All Inclusive, asistenţă turistică pe toată perioada sejurului. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

 

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close