Antena 3 CNN Timp liber Turism România, preferată de tot mai mulţi turişti străini | Creşteri importante în Bucureşti

România, preferată de tot mai mulţi turişti străini | Creşteri importante în Bucureşti

Tot mai mulţi turişti străini vin în România de la un an la altul. Cifrele arată o creştere cu 7,5% în luna februarie a acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   12:45

Într-o singură lună, aproape un milion de străini şi-au făcut vacanţa la noi în ţară, dintre care aproape 300 de mii au poposit în Capitală, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

În acest context, se dezvoltă şi industria ospitalităţii. Dacă în pandemie unităţile de cazare au stat mai mult închise, acum a apărut nevoia unor noi locaţii. Şi tot mai multe branduri internaţionale de lux urmează să îşi deschidă locaţii la noi în ţară.

Arhitectura impresionantă, cultura, istoria, dar mai ales preţurile mici, atrag turiştii ca un magnet în Bucureşti. Doar în primele două luni ale acestui an au fost plătite peste trei milioane de nopţi de cazare. Peste jumătate de milion de turişti, atât străini, cât şi români, şi-au petrecut vacanţa în Bucureşti, care a devenit şi destinaţie de city break.

După Capitală, urmează staţiunile montane. Dezvoltatorii imobiliari profită de acest sector şi aduc branduri internaţionale de lux din domeniul ospitalitatii în ţara noastră.

"Prin segmentul de ospitalitate vrem să revitalizăm clădiri abandonate. Avem două proprietăţi protejate în construcţie. Încercăm să creştem atractivitatea pieţei şi a oraşului. Oamenilor le place din ce în ce mai mult să călătorească în Bucureşti, să locuiască în Bucureşti, să petreacă cât mai mult timp, să muncească în Bucureşti şi din aceste motive încercăm să aducem cât mai multe firme internaţionale aici. Sectorul ospitalităţii este important pentru afaceri, dar şi pentru brandul de ţară şi oraş", a declarat Victor Căpitanu, cofondatorul One United Properties.

Principalul investitor și dezvoltator imobiliar din Capitală plănuiește ca până în 2030 să aibă trei hoteluri funcţionale, alături de alte trei în dezvoltare. Primul este de 5 stele.

"Mondrian este un brand de ospitalitate şi  lifestyle. Există la Cannes, Londra, New York şi în alte oraşe internaţionale. Am semnat cu ei acum două luni şi acum dezvoltăm Mondrian Bucureşti. Avem doar 9% ofertă pentru lux, luxul nu ca stil de viaţă, ci clasic. Deci ceea ce încercăm să facem, să introducem un brand nou de lux pentru noi experienţe în ospitalitate", a dezvăluit Riad Abi Haidar, CEO al diviziei de ospitalitate.

România are 44 de hoteluri de 5 stele. Cele mai multe unităţi de cazare sunt încadrate la categoria 3 stele – peste 50%.

×
Subiecte în articol: București One United Properties
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close