Antena 3 CNN Timp liber Turism Sărbători pascale în stil bulgăresc, în Albena

Sărbători pascale în stil bulgăresc, în Albena

Sărbători pascale în stil bulgăresc, în Albena
04 Apr 2017   •   14:49
 Bulgaria se numără printre țările cu unele dintre cele mai frumoase obiceiuri pascale. Încă din Săptămâna Patimilor în toate bisericile au loc slujbe și procesiuni religioase, urmând ca în ziua sfântă de Paște, sărbătoarea să fie marcată cu focuri de artificii, petreceri pe plajă și cadouri pentru toți membri familiei.

Pentru turiștii care încă nu și-au făcut planuri pentru vacanța de Paște, există întotdeauna o alternativă: o escapadă în familie pe litoralul bulgăresc poate fi întotdeauna o alegere inspirată.

Tradiții bine păstrate

Dintre stațiunile de top de la malul Mării Negre se evidențiază Albena, cu servicii ireproșabile la prețuri mici, plaje spectaculoase împrejmuite de păduri dese și numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Tot aici, liniște îmbinată cu frumoasele obiceiuri bine păstrate, fac ca Albena să fie preferata celor care își doresc să petreacă sărbătorile într-un cadru liniștit.

Destinație dedicată familiilor cu copii, Albena este o oază de relaxare datorită izvoarelor minerale din imediata apropiere, dar și a liniei de coastă cu nisip fin păzită îndeaproape de Rezervația Naturală Baltata, protejată prin lege.

În Bulgaria există obiceiul cadourilor dăruite persoanelor dragi în ziua luminată!

Cu prilejul Paștelui, toate resorturile și restaurantele de la malul mării organizează seri tematice cu cină tradițională și dansuri locale, la care poți participa imediat după slujba de Înviere la care ai asistat în una din bisericile aflate aproape de Albena (Biserica Sfîntul Gheorghe, Biserica Sfantul Petka al Selarilor, Biserica Sfântul Nikola etc.). În curțile edificiilor religioase au loc târguri cu obiecte de cult, și tot aici se vând ouă roșii încondeiate de călugărițele mănăstirilor, un obicei frumos păstrat de sute de ani în Bulgaria.

După masa de Paște, te poți relaxa la băi unde beneficiezi de tratamentele pe bază de apă termală și împachetări cu nămol.

 

De Mădălina Isar

Transport autocar Paste Bulgaria

Tarif dus-intors: de la 30 Euro/adult, spre statiunile Balchik, Albena, Nisipurile de Aur, Constantin & Elena, Obzor, Sunny Beach, Nessebar. Plecari in perioadele 14.04.2017-17.04.2017, 14.04.2017-18.04.2017. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close