Antena 3 CNN Timp liber Turism Simte spiritul cretan într-un sejur în Rethymno

Simte spiritul cretan într-un sejur în Rethymno

Simte spiritul cretan într-un sejur în Rethymno
20 Iul 2016   •   17:08

 Cea mai mică prefectură din Creta, păzită îndeaproape de Munții Albi și Psiloritis, Rethymno este sinonim cu peisajele montane fantastice, cu plajele idilice, cu dansul zorba, cu băutura tsikoudiá, cu mănăstirile medievale și grotele legendare, dar mai ales cu satele pitorești cocoțate pe coline mărețe cu vederi fantastice spre mare.

Un oraș vechi încântător

Dacă vrei să pătrunzi în lumea tradițională cretană vizitează această zonă pitorească unde tradițiile sunt îmbinate delicat cu modernitatea, iar casele de pescari se ghemuiesc pe lângă resorturile luxoase care dispun de toate facilitățile pentru o vacanță de neuitat. Atmosfera unică din Rethymno este o combinație interesantă între cea specifică Chaniei și cea din Heraklion. Căsuțele cu arhitectură venețiană în culori ca mierea se întind de-a lungul coastei și urcă pe colinele înverzite. Aici localnicii se ocupă în special cu agricultura, așa că vei întâlni plantații de viță de vie, măslini, lămâi, portocali sau rodii, dar și o mulțime de leandri albi, galbeni sau roz care garnisesc aleile pietruite ale orașului.

Din fortăreață vei avea parte de cele mai bune priveliști asupra orașului


Cea mai aglomerată zonă a orașului este portul venețian, împânzit de cafenele și taverne tradiționale unde se servesc produse din pește proaspăt, fructe de mare, brânza de capră cu măsline, alături de celebrul tsikoudiá, un fel de rachiu obținut prin distilarea fructelor sau chiar a vinului, specific acestei zone.

Cele mai multe clădiri de patrimoniu se găsesc în jurul portului aglomerat și datează din perioada venețiană, de unde și numele acestuia. Cu toate că este o zonă istoric, aici se găsesc și cele mai multe localuri de noapte, așa că dacă ești în căutarea party-urilor sau a lui Zorba Grecul, vei putea participa la celebrele seri cretane în una din numeroasele taverne de aici.

Simbolul orașului Rethymno este fortăreața venețiană care încă se păstrează într-o stare foarte bună și de unde poți admira panorama magnifică asupra mării și a întregului oraș. În imediata apropiere se află o moschee care amintește călătorilor de perioada când Rethymno s-a aflat sub ocupație otomană.

 

De Mădălina Isar

Sejur Creta

Hotel Elmi Suites 4*- de la 439 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

×
Parteneri
Tatăl lui Adrian Sârbu, găsit inconştient şi cu o rană la abdomen
x close