Antena 3 CNN Timp liber Turism Top 5 Atracții turistice în Malta

Top 5 Atracții turistice în Malta

Top 5 Atracții turistice în Malta
13 Mar 2014   •   01:16

 Foto credit: http://www.touristmaker.com/blog/europes-best-beaches/

O vacanță în însorita Malta este ideală atât pentru cei care vor să se relaxeze în orașe străvechi, liniștite, cât și pentru cei care vor să facă sporturi acvatice sau să viziteze monumente istorice și să descopere legendele cavalerilor. Iată care sunt cele mai importante 5 atracții turistice din Malta, pe gusturile tuturor:

1. Valletta, capitala fostei colonii britanice Malta, cuprinde în mai puțin de un km pătrat o mare diversitate de obiective turistice, de la palate și castele, muzee și biserici, până la magazine, piețe, cafenele și restaurante. UNESCO descrie acest oraș ca pe „una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume”.

2. Mdina, orașul medieval protejat de ziduri groase și înalte, își păstrează încă farmecul vremurilor de demult. Ospitalitatea și amabilitatea localnicilor, liniștea străduțelor înguste și arhitectura clădirilor te vor fascina. După lăsarea serii, lămpile stradale contribuie și ele la crearea unei atmosfere romantice.

3. Gozo, a doua insulă ca suprafață, le oferă turiștilor o destinație primitoare și liniștită, unde predomină peisajele rurale, neafectate de trecerea timpului. Gozo cuprinde atracții pentru toate gusturile: plaje puțin modificate de om, monumente deosebite, muzee și biserici, restaurante cu specific mediteranean și magazine.

4. Comino, a treia insulă ca suprafață, situată între Malta și Gozo, este recunoscută pentru liniștea și izolarea sa, având doar patru locuitori: un polițist și un preot din Gozo, și un cuplu de hotelieri. Cele mai importante atracții ale Comino sunt Laguna Albastră și Turnul Sf. Maria, care datează din anul 1416.

5. Satul lui Popeye, numit și „Sweethaven Village”, este locul perfect atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii, care se vor îndrăgosti pur și simplu de parcul de distracții. Întreg satul este construit pe bazele filmului din 1980: muzee, teatre de păpuși, jocuri în aer liber, baloane, trambuline și piscine vara, iar paradă de Crăciun în decembrie.



Early Booking Malta
hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92


de Geanina Ichim
 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close