Antena 3 CNN Timp liber Turism Trei curiozități despre Tunisia

Trei curiozități despre Tunisia

Trei curiozități despre Tunisia
13 Mai 2014   •   16:31

Daca esti unul dintre ,,copiii drumurilor” si esti in cautarea unei noi destinatii, pregatita sa te surprinda, atunci mergi in Tunisia si deschide cea mai fascinanta poarta a Orientului. Aruncata de destin in mijlocul celor mai mari culturi ale lumii, Tunisia infloreste sub ochii fiecarui turist. Cu statiuni moderne si o infrastructura ”nemteasca”, tunisienii iubesc  din inima  ”copiii drumurilor”, ospitalitatea cu care asteapta turistii din intreaga lume este greu de gasit in alta parte.

Stil de viata islamic

Pentru europeni Tunisia este adevaratul Orient. Stilul de viata islamic, prezent peste tot, atat in modul in care se imbraca, cat si in felul in care traiesc, transforma Tunisia in cea mai tipic orientala tara. Poate de aceea, peste 2 milioane de turisti europeni aleg anual sa se bucure de unicitatea si de traditionalismul acestei tari.

Fiind o cultura atat de diferita de cea a europenilor, multe dintre obiceiurile si traditiile tunisienior, transmise atent din generatie in generatie, atrag si socheaza, in acelasi timp.

Pe langa ospitalitatea autentica, din inima, a tunisienilor, sunt cateva curiozitati care pot ramane in amintirea celor care viziteaza aceasta tara ca fiind unice, demne de respect si admirat.

Una dintre curiozitati o reprezinta ordinea incaltarii pantofilor. Dimineata tunisienii isi încalta mai intai piciorul drept, apoi piciorul stang. Seara ordinea se inverseaza.

O alta particica din Tunisia, care poate fi numita o curiozitate pentru europeni, o reprezinta faptul ca aici mancarea se serveste din exteriorul farfuriei spre interior, niciodata invers. De asemenea, tunisienii mananca la masa doar din pozitia sezanda, nu mananca niciodata stand in picioare si nu se așeaza niciodata intr-un cerc deja format.

O a treia trasatura distincta, poate cea mai importanta pentru tunisieni, este bucuria negocierii. Ei vor sa stie, de fiecare data, cat valoreaza munca lor. Este o dovada de respect pe care trebuie sa o manifesti cat mai deschis si cat mai convingator, altfel risti sa te expui unei situatii care nu innobileaza nici un turist adevarat si nici un negustor care vinde ceva realizat cu propriile maini. Tunisienii negociaza la sange tot ce vand si ce cumpara chiar si intre ei.Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ),

+40 264 504 080

Carmen Stefan

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close