Antena 3 CNN Timp liber Turism Trucuri pentru o vacanță reușită în Malta

Trucuri pentru o vacanță reușită în Malta

Trucuri pentru o vacanță reușită în Malta
14 Apr 2015   •   15:20
Cu bagajele pline de speranțe și idei, pornește în explorarea unei destinații fascinante! Cu ale sale construcții fortificate, biserici, alei labirintice și o mulțime de minuni ale naturii, Malta este un muzeu în aer liber. Dacă aștepți vacanța de vară cu sufletul la gură, iată de ce ar trebui să ții cont pe tărâmul stâncilor.

Nu uita să pui în valiză loțiunea cu factor de protecție

Peisajele par din miere, stâncile, plajele, construcțiile, toate sunt învelite într-o mantie aurie, iar atmosfera este una festivă. Maltezii au obiceiul să petreacă fiecare zi ca și cum ar fi o mare sărbătoare, iar de ziua Sfinților, festele țin trei zile. Dacă ajungi în micuța țară, în vârf de sezon estival, trebuie să știi că temperaturile sunt destul de mari, iar soarele îți poate provoca arsuri dacă te expui între orele amiezii. Trebuie neapărat să te protejezi cu o loțiune, chiar și în zilele mai puțin călduroase.

Descoperă Malta cu autobuzele colorate

Vrei să economisești și timp și bani? Un mod interesant prin care poți vizita capitala Valletta este cu autobuzul galben. Este ieftin și amuzant, pentru ca nu oprește doar în stațiile amenajate, ci acolo unde îți dorești. Nu trebuie decât să tragi de sfoara prinsă de ușa autovehiculului și... ai coborât exact ”in buricul târgului”. Prețurile sunt mult mai mici dacă iei autobuzul și nu taxiul.

Evită să cumperi mâncare de pe stradă

Desi, maltezii sunt foarte cumpătați, cu un stil de viață sănătos și o bucătărie cu influențe mediteraneene, nu trebuie să te lași convins de comercianții ambulanți care îți vând pateuri cu diverse umpluturi, direct pe stradă. Pe lângă faptul că nu primești bon pentru cumpărături, nici nu ai certitudinea că produsele sunt proaspete. Sunt o mulțime de magazine și localuri care te servesc cu cele mai bune delicii culinare, așa că nu încerca să faci economii când vine vorba de sănătatea ta.

 

Sejur Malta 

Hotel Bella Vista 4*- de la 299 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332  

 

de Mădălina Isar

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close