Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanţă în Toscana, perla Italiei

Vacanţă în Toscana, perla Italiei

Vacanţă în Toscana, perla Italiei
09 Oct 2013   •   14:11
Toscana, cu faimoasele dealuri vălurite, de un verde strălucitor, împestriţate cu flori de mac şi peisaje superbe, este una dintre destinaţiile de top ale Italiei. Atracţiile cu care Toscana atrage turiştii sunt variate, de la oraşe istorice şi artă, peisaje pitoreşti şi plaje superbe la mâncărurile şi vinurile extraordinare.

 

Cel mai potrivit moment să vizitezi Toscana este primăvară, când totul este înverzit, zilele sunt calde dar nu caniculare şi soarele stă aninat pe cer până la opt seara. Într-un sejur de o săptămână nu poţi vedea decât o mică parte din frumuseţile Toscanei. O idee bună este să-ţi instalezi „cartierul general” în centrul regiunii şi să vizitezi atracţiile adiacente.

 

Montecatini Terme, renumită pentru apele termale, situată în centrul Toscanei, este una dintre cele mai renumite spa-uri din Italia. Terme Tettuccio este un spa clasic, unde au loc spectacole şi concerte. Orăşelul este relaxant şi pitoresc; un funicular pe şine duce vizitatorii până în vârful dealului, în orasul vechi din Montecatini Alto.

 

Dacă eşti în zona centrală, poţi ajunge foarte uşor la Florenţa şi Arezzo. Florenţa, leagănul Renaşterii, este de o frumuseţe copleşitoare cu atâtea clădiri splendide şi muzee. Piazza della Signoria, inima centrului istoric, este un adevărat muzeu de sculptură în aer liber. Palazzo Vecchio tronează în mijlocul pieţei, vizitează-l la interior, unde poţi admira decoraţiunile elaborate ale încăperilor. Nu rata nici Baptisteria, cea mai veche clădire din Florenţa, îmbrăcată în marmură albă şi verde, cu impozante uşi di bronz, sau celebrul Campanile – turnul cu clopot din Piazza del Duomo.

Am lăsat la urmă Galeria degli Ufizzi, care găzduieşte cea mai importantă colecţie de artă renascentistă din lume. Pentru că muzeul este aglomerat în orice perioadă a anului, ca să eviţi cozile lungi este recomandat să  cumperi biletele online. Printre artiştii ale căror lucrări sunt expuse aici se numără Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino, şi  Raphael.

Această destinaţie de vis este acum accesibilă la preţuri excelente prin programul Senior Voyage. Singura condiţie este ca tu sau însoţitorul să aibă peste 55 de ani. Dacă nu aveţi peste 55 de ani, se plăteşte o taxă suplimentară de 50 de euro/persoană.

 

Ofertă sejur Senior Voyage Toscana 2014

De la 295 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare, demipensiune, asistenta turistica, Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close