Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanța ta de poveste, în Side

Vacanța ta de poveste, în Side

Vacanța ta de poveste, în Side
11 Iun 2015   •   17:13
Un oraș plin de istorie și artefacte veritabile în care tradițiile sunt puse la loc de cinste, dar care combină perfect trecutul zbuciumat cu modernitatea și luxul, așa ar putea fi descris Side, una dintre cele mai vizitate destinații turcești.

Fost sat de pescari, astăzi o stațiune cu renume mondial

Side nu duce lipsă de turiști în tot timpul anului, mai ales că aici poți petrece clipe ireal de frumoase alături de cei dragi, iar dacă te dai în vânt după aventuri, ai ocazia să explorezi marele albastru cu submarinul sau să te bucuri de relaxare pe plajele cu nisip auriu. Chiar dacă este cea mai veche stațiune a litoralului anatolian, Side este căptușită cu o mulțime de resorturi de lux, majoritatea de 5 stelele. Așa că, dacă ești în căutarea vacanțelor luxoase, este cea mai inspirată alegere.

Te-ai gândit vreodată că poți avea parte de lux și istorie, în același timp? Dacă vrei să te relaxezi îți recomandăm o zi la hammam, în centrul Spa sau în piscinele cu valuri. Pentru aventuri de neuitat, pornește în explorarea siturilor arheologice și bucură-te de o vacanță perfectă.

Dincolo de imperiul all inclusive

Recunoscută pentru cât de bine au fost conservate siturile istorice, Side se laudă cu unele dintre cele mai vechi temple din Turcia. Nu rata o vizită pe dealul care domină orașul, unde vei găsi artefacte uitate de timp, realizate din mamură și piatră cubică.

Templele lui Apollo și zeiței Atena sunt decorate cu coloane și inscripții în stil corintian. În secolul II, construcțiile antice erau străjuite de 11 turnuri imense, ruine pe care le poți admira în cadrul sitului, de o mare importanță. Zona are o încărcătură energetică uriașă, mai ales că în zonă se află și vechile pietre de temelie ale unei biserici creștine, dar și un sanctuar închinat zeului Men, deosebit de important.  Tot aici, vei găsi și teatrul Aspendos, unde se organizau spectacole și lupte barbare, și care putea găzdui peste 20.000 de oameni.

 

de Mădălina Isar

Last Minute Side

Luna Blanca Resort & Spa 5*- de la 499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close