Antena 3 CNN Timp liber Turism Start vacanţelor în Antalya | SPA şi relaxare în hamam-urile din Turcia

Start vacanţelor în Antalya | SPA şi relaxare în hamam-urile din Turcia

În Turcia sezonul estival a luat startul, iar turiştii din toată lumea au ajuns deja în staţiunile de lângă Antalya. Pe langă cazări de lux, meniuri sofisticate şi distracţie în cluburi, turiștii, în special doamnele, caută răsfăț şi relaxare la SPA, în celebrele hamam-uri turceşti.

Start vacanţelor în Antalya | SPA şi relaxare în hamam-urile din Turcia
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Borboros    |    16 Mai 2023   •   13:07

Într-un resort de cinci stele din Side, un oraş de pe coasta mediteraneană de sud a Turciei, angajaţii centrului de relaxare abia dacă mai fac faţă programărilor.

Hamam-ul sau baia turcească este principala alternativă de răsfăț aleasă de clienţii resorturilor.

Citeşte şi: Vacanţele all-inclusiv în Antalya, preferatele românilor. La ce trebuie să fie atenţi turiştii

Gabriela a furat startul concediilor de vară. A profitat de deschiderea mai devreme a sezonului estival turcesc şi şi-a planificat o vacanţă. Relaxarea şi întreţinerea corporală sunt nelipsite din concediul româncei.

"Hamam-ul este cea mai importantă piesă sau cel mai important loc din SPA-ul unui resort, de aici din Antalya, este locul unde poţi să vii tu să te relaxezi stând pe această piatră care este încinsă sau poţi să cumperi un tratament care la un moment dat te aduce şi în această încăpere. Un astfel de tratament într-un centru SPA înseamnă masaj şi o curăţare a pielii cu produse speciale, care se desfăşoară în această încăpere, în hamam", a declarat Gabriela.

Experienţa unui hamam cu aburi este inedită şi deosebit de tentantă în Turcia. Deşi acest serviciu se regăseşte în prezent în multe SPA-uri din întreaga lume, Turcia rămâne locul în care poţi să te bucuri de acest ritual în cel mai autentic mod cu putință.

"Când veniţi la hotelul nostru este bine să veniţi pentru o zi întreagă, pentru a vă simţi pentru prima dată relaxaţi. Dacă vreţi să vă relaxaţi, primul lucru pe care îl recomand este zona SPA. O altă zonă de calmare este sauna, puteţi veni în această baie turcească tradiţională şi totodată avem masaj prin două tehnici diferite. Avem masaj prin tehnici Thai şi Bali", a declarat Muhammet Bilici, managerul unui centru SPA.

Turcia este cunoscută în toată lumea pentru tratamentele faciale care fac minuni. Cu produse profesionale şi metode minim invazive, dar care redau aspectul sănătos al pielii, astfel de servicii sunt disponibile direct în incinta hotelurilor.

De mai bine de 25 de ani, Rodica locuiește in Turcia. S-a pregătit temeinic pentru a lucra în SPA-ul unui prestigios resort din stațiunea Belek. Aceasta recunoaşte că serviciile ei fac furori în rândul româncelor care ţin la sănătatea lor şi vin în Turcia tocmai pentru astfel de tratamente.

Prețul tratamentelor faciale variază între 150 de euro şi 250 de euro, în funcţie de tipul de procedură. Şi pentru ca răsfățul doamnelor să fie complet, hotelierii au găsit metode prin care partenerii sau copiii să nu se plictisească. În timp ce domnii fac cycling direct în piscine, copiii sunt atent supravegheați de către bone.

Astfel de activităţi din cadrul resorturilor din Antalya sunt practic gura de aer pentru părinţi. În timp ce adulţii se relaxează, cei mici sunt aduşi în astfel de cluburi de copii, aici unde rămân cu persoane specializate în acest sens. Se pot juca, pot picta, iar cei mari pot avea parte chiar de antrenamente în mai multe sporturi: tenis, înot sau chiar fotbal.

Resorturile din Antalya oferă un program bine stabilit în ceea ce priveşte activitatea din cluburile de copii care este şi ea inclusă în preț. Cât despre sporturile practicate în resorturi turiștii au de unde alege. Cycling în apă, volei, tenis, fotbal sau golf toate sub îndrumarea unor instructorilor foarte bine pregătiţi.

×
Subiecte în articol: Antalya turcia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close