Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanțe mai ieftine. Ministrul Turismului vrea reducerea TVA la 9%

Vacanțe mai ieftine. Ministrul Turismului vrea reducerea TVA la 9%

Vacanțe mai ieftine. Ministrul Turismului vrea reducerea TVA la 9%
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
31 Mar 2017   •   11:17

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat vineri, la Sibiu, că speră la ieftinirea vacanţelor şi în acest sens va propune luni, Ministerului de Finanţe, reducerea TVA la 9 la sută.

El a adăugat că pentru reducerea TVA este nevoie şi de aprobarea Comisiei Europene.

"Luni înaintez documentaţia la Ministerul de Finanţe. Deci noi, Ministerul Turismului, vom face propunerea către Ministerul de Finanţe. Am avut o discuţie principială cu dânşii. Ne-au spus că trebuie înaintată o documentaţie către Comisia Europeană, apoi trebuie să aşteptăm răspunsul acestora. După cum ştiţi, în acea directivă, travel agency nu sunt introduse, deci nu pot avea o cotă diferenţiată la TVA. Noi putem, pentru că avem două cote diferenţiate la TVA, de 5 la sută la construcţii, respectiv de 9 la sută la alte produse, respectiv de 19 la sută", a precizat ministrul Turismului, într-o conferinţă de presă.

Mircea Titus Dobre a spus că "nu ştie exact" de când TVA-ul va fi de 9 la sută în turism.

Întrebat de către jurnalişti dacă reducerea TVA va duce la ieftinirea vacanţelor, ministrul Turismului a răspuns că "speră că da".

"Eu sper că da. Fiecare trebuie să aibă în ofertă preţul plus TVA. Nu trebuie să introducă TVA-ul în preţul respectiv când face oferta", a spus Mircea Titus Dobre.

Ministrul Turismului este prezent vineri, la Sibiu, la Adunarea Generală a ANAT.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ministrul turismului
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close