Antena 3 CNN Timp liber Turism Veneția introduce o taxă pentru turiști în încercarea de a opri supraaglomerarea orașului în weekenduri

Veneția introduce o taxă pentru turiști în încercarea de a opri supraaglomerarea orașului în weekenduri

Autoritățile din Veneția au dezvăluit un program pilot din planul lor de lungă durată de a-i taxa pe turiștii care vizitează orașul pentru o zi.

Veneția introduce o taxă pentru turiști în încercarea de a opri supraaglomerarea orașului în weekenduri
Sursa foto: Getty
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2023   •   18:16

Taxa de turism ar fi trebuit să fie lansată la începutul acestui an, dar a fost amânată din cauza unor probleme logistice și a temerilor că va afecta veniturile din turism.

Taxa de intrare în Veneția urmărește să reducă aglomerația, să încurajeze vizitele mai lungi și să îmbunătățească calitatea vieții pentru rezidenți.

Introducerea taxei de turism vine după ce Veneția a scăpat la limită de a fi inclusă pe lista obiectivelor în pericol a UNESCO la începutul acestui an, din cauza daunelor provocate de turismul excesiv asupra ecosistemului său delicat.

Joi, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că taxa nu este o încercare de a aduce venituri suplimentare.

Mai degrabă, este un "experiment inedit" de reglementare a fluxurilor turistice într-unul dintre cele mai vizitate locuri din lume.

Scopul acestei taxe este de a stimula vizitatorii să evite perioadele cu trafic intens și să vină în alte zile.

"Încercarea noastră este de a face un oraș mai ușor de locuit", a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat programul pilot.

Începând de anul viitor, vizitatorii vor trebui să plătească o taxă de 5 euro pentru a intra în Veneția. Taxa va fi în vigoare în weekendurile de vârf și în alte zile între aprilie și jumătatea lunii iulie - 29 de zile în total.

Taxa pentru turiștii de o zi va fi în vigoare în timpul orelor de vârf, de la 8:30 la 16:00, ceea ce înseamnă că vizitatorii care vin în Veneția pentru cină sau pentru un concert nu vor trebui să plătească, notează Euronews.

O serie de scutiri se aplică la sistemul de taxe de intrare.

Printre cei care nu trebuie să plătească taxa turistică de o zi se numără rezidenții, vizitatorii născuți în Veneția, studenții și muncitorii, precum și turiștii care au rezervări la hotel sau în alte locuri de cazare.

Pe 16 ianuarie, va fi lansat un site web pe care vizitatorii își pot "rezerva" ziua de vizitare a Veneției.

Excursioniștii de o zi plătesc 5 euro și primesc un cod QR care va fi apoi verificat la controale la fața locului în șapte puncte de acces din oraș, inclusiv la gara principală.

Vizitatorii cu rezervări la hotel vor introduce informațiile despre hotel și vor primi, de asemenea, un cod QR pe care îl vor arăta. Aceștia nu trebuie însă să plătească, deoarece factura de hotel va include deja o taxă de cazare la Veneția.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close