Antena 3 CNN Timp liber Turism Viziteaza cele mai frumoase orase din Lefkada

Viziteaza cele mai frumoase orase din Lefkada

Viziteaza cele mai frumoase orase din Lefkada
04 Iun 2014   •   15:32

Satele si orasele insulei grecesti Lefkada sunt cu adevarat unice prin caracteristici deosebite, care s-au pastrat neatinse in ciuda trecerii timpului. Dezvoltarea turistica nu le-a afectat, ba dimpotriva, le-a scos in evidenta frumusetile, arhitectura traditionala si cladirile antice.

Lefkada Town

Capitala insulei grecesti Lefkada, cu acelasi nume, este cel mai important oras dominat de peisaje pitoresti si cladiri vechi, deosebite. Chiar daca cele doua mari cutremure, din 1948 si 1950, care au zguduit insulele inonice, au distrus mare parte din oras, astazi mai poti admira inca o multime de case traditionale, din lemn, cu acoperisuri din metal colorat.

In plus, in afara de arhitectura caracteristica insulei, nu rata oportunitatea sa vizitezi centrul istoric ce adaposteste ruinele orasului antic Nirikos, bisericile si manastirile, cetatile si muzeele din oras.

Statiunea Vassiliki


Situat intr-un golf larg pe coasta de sud a insulei Lefkada, la aproximativ 40 km de Lefkada Town, Vassiliki este a doua cea mai mare statiune de pe insula, de unde ai parte de o priveliste uluitoare, unde poate fi vazuta, in departare, inclusiv insula Kefalonia.

In general, statiunea este una linistita, in care te poti plimba si relaxa in voie, insa, in lunile iulie si august, ea este cunoscuta drept una dintre capitalele europene de windsurfing. Intr-o zi cu vreme buna, vei putea surprinde chiar si sute de windsurferi care stapanesc apele spectaculos.

In satul de vacanta Vassiliki, pe stradutele inguste, vei putea admira cladirile vechi bine conservate, iar din loc in loc vei gasi cafenele si restaurante cu specific grecesc, precum si magazine cu inghetata.

Geanina Ichim

Sejur Lefkada Grecia 

Hotel Aspasia 2*-de la 85 EUR + 329 RON/persoana, transport cu autocarul, transferuri, 6 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro  , call center 031/2263325

 

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close