Antena 3 CNN Travel Bulgaria, plaje aurii, ape cristaline, vin bun, mâncare delicioasă și facilități SPA de primă clasă

Bulgaria, plaje aurii, ape cristaline, vin bun, mâncare delicioasă și facilități SPA de primă clasă

În această vară, turiștii de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre au parte de o vacanță de neuitat și plină de energie.

Bulgaria, plaje aurii, ape cristaline, vin bun, mâncare delicioasă și facilități SPA de primă clasă
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   12:55

Plajele sunt sigure și curate, peste 20 de locații-cheie fiind premiate cu prestigiosul "Steag Albastru", printre care Laguna albă, Albena, Kranevo-Nord, Nisipurile de Aur, Ziua de soare, Cabana Chernomorets-Sud, Byala-Sud, Obzor-Central, Sveti Vlas-Est, Sveti Vlas-Plaja nouă, Malul de soare-Nord, Malul de soare-Central, Malul de soare-Sud, Nessebar-Sud, Pomorie-Est, Camping Chernomorets, Sozopol-Central, Sozopol-Harmanite, Dune, Dune-Sud și Arcutino.

Această etichetă ecologică este un semn consacrat și respectat al plajelor și porturilor de înaltă calitate. Steagul simbolizează respectarea unui standard global de bune practici de gestionare, dezvoltarea durabilă a turismului în localitate, promovarea educației de mediu și protecția ecosistemelor de coastă.

Instituțiile bulgare monitorizează în mod constant starea apei mării și a plajelor, precum și condițiile oferite de hotelurile și restaurantele de pe litoralul Mării Negre, ceea ce are ca scop să asigure siguranța și liniștea turiștilor și să vă încurajeze să vă planificați vacanța de vară din acest an în Bulgaria.

Monitorizarea este suficient de frecventă pentru a face o evaluare obiectivă a stării actuale a apei mării, care este curată și sigură conform tuturor indicatorilor de până acum.

Ministerul Turismului a publicat pe site-ul său de internet date actualizate privind calitatea apei de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

Ceea ce va rămâne cu siguranță în mintea tuturor celor care ne vizitează țara sunt serile calde de vară, care pot fi petrecute într-un bar sofisticat cu muzică plăcută pe fundal sau într-un restaurant confortabil cu servicii de primă clasă și gusturi memorabile pe plajă.

Aici, iubitorii de gastronomie se vor familiariza cu varietatea bogată de vinuri bulgare, cu felurile de mâncare pline de culoare realizate după rețete tradiționale, servite în prezentări originale și moderne.

Posibilitățile de tratamente de vindecare, turismul SPA & Wellness oferite de-a lungul coastei bulgare a Mării Negre, de la nord la sud, sunt o atracție pentru cei care caută o vacanță reală și energizantă în atmosfera elegantă a hotelurilor de primă clasă. În afară de plimbările lungi prin orașele vechi, precum Sozopol și Nessebar, care și-au păstrat aspectul autentic, oaspeții se pot bucura de tratamente SPA & Wellness excelente, atât pentru a se relaxa, cât și pentru a se reenergiza.

Abundența de locuri cu acces la izvoare minerale calde, la nămol de liman vindecător, la leșie și la peisaje frumoase contribuie la bogata diversitate. Celebrele regiuni balneare din Bulgaria se află în jurul Durankulak, Tuzla din Shabla, Balchik, Nisipurile de Aur, St. Konstantin și Elena, Varna, Kamchia, Pomorie. Nămolul de liman, sau mai cunoscut sub numele de "aurul negru al Pomoriei", este extras din lacurile sărate formate de-a lungul țărmurilor Mării Negre.

Nămolul de liman este considerat cel mai curativ, se găsește mai ales în stațiunea Pomorie, care este amenajată pentru recreere pe tot parcursul anului și pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Apele minerale din Marea Neagră au caracteristici fizice și chimice diferite. De exemplu, apele termominerale sărate de lângă Kamchia și Tyulenovo sunt puternic mineralizate. Ele sunt bogate în iod și bromură și au proprietăți curative.

Cunoscătorii de mâncare și vinuri bune vor fi nerăbdători să încerce ofertele restaurantelor de coastă, care sunt deschise până târziu în sezonul estival, când este și mai răcoare, și care oferă o selecție minunată de vinuri bulgare și o mare varietate de mâncăruri tipice bulgărești și pește proaspăt pescuit în acea dimineață. Cum sună - Cabernet Sauvignon 2008 asociat cu cotlete de porc, Cabernet Franc 2013 cu cotlete de miel sau vinul alb Tamyanka 2018 asociat cu barbun la grătar din Marea Neagră? Cu siguranță, astfel de combinații vor fi pe placul oricărui iubitor de bucătărie gourmet.

Pentru că sunt ușoare, delicioase și sofisticate. Vă combinați vacanța la mare pe litoralul bulgăresc cu degustări ale irezistibilelor vinuri bulgărești sau sunteți un adevărat fan al delicateselor și mâncărurilor marine - Bulgaria are oferte irezistibile pentru dumneavoastră. De exemplu, ați putea vizita cel mai mare eveniment al sezonului estival pe această temă - Wine and Spirits Fest Burgas 2023, care va avea loc în orașul Burgas între 28 și 30 iulie.

Festivalul le oferă vizitatorilor posibilitatea de a gusta peste 300 de vinuri diferite, de a participa la degustări și de a afla despre producția a aproape 30 de crame bulgare. Oaspeții din stațiunile noastre de la malul mării se pot aștepta, de asemenea, la o mare varietate de delicatese din pește. Marea Neagră oferă peste 50 de specii de pește, iar fiecare iubitor de fructe de mare va aprecia acest lucru.

Unul dintre motivele pentru care Marea Neagră oferă o varietate bogată de pești este faptul că în ea se varsă mai multe râuri mari - Dunărea, Nipru și Nistru. Acest lucru o face de aproximativ 2 ori mai puțin sărată. Aici observăm o salinitate de aproximativ 18%, iar pe oceanele lumii și în Marea Mediterană salinitatea ajunge la 36%. Diferența de sare are impact asupra tuturor proceselor și speciilor vii - floră, faună, pășunat, captură sezonieră.

Pasionații de gastronomie susțin că nivelurile diferite de salinitate au ca rezultat un pește cu un gust mai autentic în diferite anotimpuri. Dar acest lucru nu este valabil pentru toate speciile. Tsitsa și hamsii sunt pești de primăvară. Urmașii lor de vară sunt stavridul și dorada neagră. Ambele sunt foarte gustoase prăjite, dar cu cât sunt prinse mai târziu spre toamnă, cu atât mai intensă este aroma lor. Unul dintre peștii preferați în timpul sezonului de vară, pentru că este cel mai gustos, este calcanul.

Acesta este cel mai bun până la două săptămâni după ce a depus icrele. Acest lucru se întâmplă pe la mijlocul sau sfârșitul lunii iunie, iar dacă cineva caută pe piață acest specimen, ar trebui să caute unul mai mare - în jur de 4,5-5 lire. Bineînțeles, nu trebuie ignorate nici alte rețete tradiționale. De exemplu - bonito pe o țiglă sau înfășurat într-o frunză de smochin și apoi afumat pe cărbune obține un gust incredibil. Peștele regelui sau barbun este întotdeauna o alegere bună pentru vară.

Numele de "Peștele regelui" provine dintr-o poveste legată de regele Boris al III-lea, apărută în anii 1930. În această perioadă, regele, vizitând stațiunea bulgară Sozopol, una dintre favoritele multor turiști, a fost răsfățat cu un pește cu o formă interesantă a capului, nu atât de cunoscut la acea vreme și de culoare roșiatică, și anume barbouna, care este considerat și astăzi o delicatesă. Midiile din Marea Neagră sunt o altă delicatesă care merită, fără îndoială, atenția dumneavoastră.

Există multe rețete pentru aceasta și nu este sigur care este cea mai gustoasă. Pe litoralul bulgăresc al Mării Negre veți găsi ferme de midii primitoare și primitoare care oferă diferite rețete de preparare a midiilor, de exemplu: cu orez și pătrunjel, gătite cu vin alb și deveselină; gătite în apă de mare, stropite cu ceapă, ulei de măsline și lămâie, și multe alte variante. Gustul experienței este garantat și unic.

Răsfățați-vă cu o vacanță și bucurați-vă de vara 2023 - plaje aurii, apă cristalină, vin bun, mâncare delicioasă și facilități SPA de primă clasă!

Vă așteptăm în Bulgaria!

×
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close