Antena 3 CNN Travel Vacanță de vară la San Remo. Cele mai importante obiective turistice ale orașului

Vacanță de vară la San Remo. Cele mai importante obiective turistice ale orașului

San Remo este una din cele mai importante stațiuni de pe Riviera Italiană, în nord-vestul Italiei. Orașul este situat în Provincia Imperia, Liguria, pe țărmul Mării Mediterane.

Vacanță de vară la San Remo. Cele mai importante obiective turistice ale orașului
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    09 Iun 2023   •   16:30

San Remo, orașul de la granița Italiei cu Franța, situat pe Coasta Ligură, în apropierea Coastei de Azur, este celebru datorită Festivalului anual de muzică italiană care-i poartă numele, dar și datorită luxului caracteristic pentru stațiunile din această regiune care se învecinează cu Riviera Franceză.

Cele mai importante obiective turistice ale orașului sunt vila inventatorului suedez Alfred Nobel, construită în anul 1870, Catedrala San Siro, Parcul și Vila Ormond, Piazza dei Dolori, Piazza Cassini și Chiesa di Santo Stefano. Una dintre cele mai impunătoare clădiri este Cazinoul Belle Époque din San Remo, unul dintre cele patru existente în toată Italia, mult mai vechi decât cazinourile din Las Vegas.

La fel ca în satațiunile de pe Riviera Franceză, și porturile din San Remo, Porto Vecchio și Porto Sole, impresionează prin numărul mare de ambarcațiuni de lux care acostează aici.

Faleza este loc de promenadă, de distracție, gambling și shopping, aici fiind cele mai bune hoteluuri, restaurante, cafenele și magazine. Printre principalele atracții pentru turiști se numără plaja din San Remo, care se întinde pe o porțiune vastă, acoperită cu nisip, dar și Orașul Vechi, La Pigna, situat pe unul dintre dealurile orașului.

Cei care merg în vacanța de vară la San Remo, pentru relaxare, trebuie să știe că una dintre cele mai bune plaje ale stațiunii este Balzi Rossi, considerată și una dintre cele mai bune de pe întreaga întindere a Coastei Liguriei. Nu este doar o întindere de nisip, ci o zonă în care se îmbină armonios zonele de nisip cu peisaje pitorești și o infrastructură excelentă, iar serviciile turistice sunt de cea mai bună calitate. În topul celor mai bune plaje se află și Bordighera, San Remo și Spiaggia Tre Ponti.

Agențiile de turism din România au oferte variate pentru cei care doresc să viziteze această stațiune de pe Coasta Ligurică. Se poate alege o croazieră cu oprire la San Remo, pentru vizitarea orașului, dau o croazieră de o zi, către San Remo, de la Cannes sau de la Nisa. Se poate alege un circuit turistic pe Coasta de Azur, cu o zi de vizitare a orașului San Remo, sau un sejur la San Remo, doar pentru plajă și relaxare.

În cele mai multe circuite pe Coasta de Azur se poate alege și o excursie de o zi la San Remo. Prețurile variază, în funcție de durată și de serviciile oferite. O vacanță cu 7 nopți de cazare pornește de la circa 500-600 de euro de persoană, cu zboruri și transferuri inclu

×
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close