Antena 3 CNN Travel Circuite de toamnă care leagă Elveția Italia și Franța

Circuite de toamnă care leagă Elveția Italia și Franța

Cele mai frumoase vacanțe în stațiunile și orașele celebre din Elveția, Franța și în nordul Italiei se pot face toamna, când vremea e încă bună, iar vizitarea obicetivelor turistice e însoțită de lumina aurie a soarelui, pentru cele mai reușite fotografii.

Circuite de toamnă care leagă Elveția Italia și Franța
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    29 Sep 2023   •   16:15

Agențiile de turism din România oferă mai multe tipuri de vacanțe în Elveția, Franța și Italia, iar un circuit care leagă cele trei țări este ideal pentru o experiență europeană unică. Prețurile pentru aceste circuite care includ zboruri cu avionul, cazare la hoteluri foarte bune și ghid speiclizat sunt foarte accesibile, pornind de la mai puțin de 600 de euro de persoană, pentru 8 zile, din luna octombrie.

Cu avionul și apoi cu autocarul se pot vizita, în același circuit, zone turistice celebre, de la Torino până la Geneva, trecând Alpii, prin cele mai frumoase strațiuni. Chamomix-Mont Blanc, Laussane sau Berna sunt opriri obligatorii, petraseul care oferă foarte multe surprize plăcute vizitatorilor.

Chamonix-Mont-Blanc se află în Franța, în departamentul Haute-Savoie, în regiunea Ron-Alpi. Cunoscut la nivel mondial, Chamonix este considerat „Mecca” alpinismului și al sporturilor montane. Este un oraș foarte cosmopolit, vizitat de foarte mulți turiști, în fiecare an.

Celebru este și Lausanne, din unei regiuni producătoare de vin, oraș din partea de limbă franceză a Elveției, pe malul Lacului Geneva, pe parte opusă cu Évian-les-Bains, Franța și aproximativ 60 km nord-est de Geneva. Este capitala cantonului Vaud. Așezarea este foarte veche, de pe vremea celților, având o încărcătură istorică aparte. Pe malul lacului Geneva, în locul în care se ridică astăzi cartierul Vidy din Lausanne, celții au întemeiat, cu secole în urmă, o așezare peste care romanii au construit apoi o fortăreață, denumind-o Lousanna – devenită ulterior, din secolul al V-lea, Lausanne.

De aici se ajunge în foarte scurt timp, cu autocarul, la Geneva, un oraș elvețian spectaculos. Situat în extremitatea vestică a țării, este capitala cantonului cu același nume. Geneva se află pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman (lacul Geneva). În Geneva râurile Ron și Arve se varsă în lacul Leman, cu un mal spectaculor, cu cele mai frumoase clădiri istorice care găzduiesc sedii ale unor bănci, hoteluri în foste palate și tot aici sunt magazinele unor branduri celebre de ceasuri și bijuterii.

În cadrul circuitelor turistice se vizitează cele mai frumoase zone din aceste regiuni, iar pe lângă excursiile incluse se pot face și mai multe excursii opționale. Cei care doresc să viziteze cât mai mult, pot alege toate excursiile opționale care se plătesc separat, iar cei care vor să se și odihnească au inclusiv timp pentru relaxare și shopping. Experiențele culinare și degustările de vinuri sunt la fel de spectaculoase, completând experiența culturală unică a acestor circuite turistice.

×
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close