Antena 3 CNN Travel Evia, insula perfectă pentru relaxare la plajă și SPA

Evia, insula perfectă pentru relaxare la plajă și SPA

A doua cea mai mare insulă a Greciei este Evia. Acest loc minunat pentru plajă și relaxare le oferă turiștilor posibilitatea de a explora zone de coastă sălbatice, nu doar plaje amenajate, care contrastează cu peisajele montane impresionante.

Evia, insula perfectă pentru relaxare la plajă și SPA
Sursa foto: Freepick.com
de Diana Scarlat    |    28 Apr 2023   •   12:30

Insula este a treia ca mărime din estul Mediteranei, fiind situată în apropiere de Prefectura Attica. Este legată de partea continentală prin două poduri moderne, unul suspendat și unul mai vechi, glisant. Prefectura Evia include și insula Skiros și se află lângă prefectura Viotia, cu ieșire la Marea Egee în sud și est, în timp ce la nord și nord-vest se afla Golful Pagasitiko și Maliako, iar la vest și sud-vest se află Golful Evian. Fiind foarte aproape de Atena, de aici se pot face excursii pentru a vizita cele mai importante obiective turistice din capitala Greciei, leagănul culturii și civilizației europene.

Evia are plaje minunate, un climat plăcut, monumente de renume, mai multe surse de ape termale. Este o destinație populară și apropiată pentru locuitorii din Atena. Este alegerea perfectă pentru turiștii care vor să vadă și să simtă o parte a Greciei legată de îngrijire, sănătate și refacere după o perioadă lungă de muncă. Aici se fac inclusiv tratamente cu ape termale, care pot fi combinate cu scăldatul în apa mării, cu plaja și proceduri PSA, pentru o perfectă vacanță de relaxare. Iar în restul timpului se pot face vizite la bisericile și mănăstirile pline de istorie și de spiritualitate.

Eviei i se mai spune și Insula Măslinilor, iar cei care aleg această destinație turistică pentru oferta ei culturală se bucură de posibilitatea de a vizita ruinele din perioada elenistică și din Epoca Bronzului, pot vedea artefacte aparținând civilizației miceniene, dar și controversatele construcții megalitice „case ale dragonilor”. Insula e din ce în ce mai căutată de români și, ca să-i atragă în număr cât mai mare, grecii oferă prețuri avantajoase pentru cazare, în ultimii ani.

Există și oferte foarte bune ale agențiilor de turism din România, atât cu reduceri de prețuri, cât și cu pachete promoționale de tipul „plătește 1 și merg 2”, cele mai ieftine fiind cu autocarul sau cu mașina proprie. Pachetele turistice de patru nopți, cu cazare în studiouri și hoteluri, mic dejun sau demipensiune, transportul fiind cu autocarul, pornesc de la circa 220 de euro de persoană, în extrasezon.

Cei care vor să viziteze insula și au un buget redus pot găsi oferte foarte avantajoase de cazare, de la 28 de euro pe noapte, la vile și hoteluri de 2 stele, sau de la 30 de euro pe noapte la 3 stele, în extrasezon. Ofertele sunt foarte multe și variate, până la condiții de 5 stele all inclusive, unde prețurile sunt în jur de 150 de euro pe noapte sau mai mari, în funcție de serviciile incluse și facilitățile oferite. Cele mai avantajoase pachete turistice se pot obține de la agențiile de turism.

×
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close