Antena 3 CNN Travel Festivalul Bucuriei, la Băile Herculane

Festivalul Bucuriei, la Băile Herculane

Yupi Fest - Festivalul Bucuriei va fi organizat, la sfârșitul acestei săptămâni, în stațiunea Băile Herculane. Este un eveniment pentru toate vârstele, care aduce un suflu nou stațiunii cu ape termale.

Festivalul Bucuriei, la Băile Herculane
de Diana Scarlat    |    22 Iun 2023   •   12:40

Plasat în peisajul de legendă de pe Valea Cernei, Yupi Fest aduce împreună, timp de trei zile, turiștii din stațiune, pentru un nou vibe de festival, aer curat și mâncăruri delicioase, în perioada 23-25 iunie. Evenimentul este organizat de Asociația Pro Turism Herculane și Primăria Băile Herculane cu susținerea Direcției Județene pentru Sport Caraș-Severin și Asociația Locus – Herculane Project.

Yupi Fest vine cu o paradă a mascotelor, jocuri și concursuri, activități sportive destinate tuturor categoriilor de vârstă, activități creative și ateliere pentru copii și adulți, activități cultural-educative pentru copii, cărți și teatru, activități de mindfullness și relaxare în spațiile verzi din stațiune, cu o vedere spectaculoasă asupra Văii Cernei. Turiștii sunt invitați la street food, atât cu produse și preparate locale, cât și de la alți comercianți români. Bazarul va fi un loc plin de culoare, de unde se pot cumpăra suveniruri și produse specifice locului.

„Pentru că ne dorim un nou tip de evenimente pentru Herculane, am creat spații și activități destinate și celor mai mici dintre turiștii stațiunii, unde se pot distra, dar și unde putem dezvolta împreună activități educative. În același timp specialitățile locale, activitățile diverse și peisajul spectaculos vor face evenimentul perfect pentru toate vârstele”, spune Laura Pătru, PR Asociația Pro Turism Herculane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Yupi Fest s-a născut din dorința organizatorilor de a crea un eveniment cosmopolit, cu un suflu nou, care sa devină un punct de atracție pentru iubitorii de activități în aer liber, cu accent pe familiile cu copii și turiștii care vin în Herculane la relaxare sau tratament și caută în același timp un festival care te îndeamnă la bucurie, mișcare în natură și interacțiune, fiind primul festival de acest gen din Herculane și din regiunea Banatului. Festialul va fi organizat în fiecare vară, în luna iunie.

,,Ne bucurăm să ne implicăm în acest proiect, cu atât mai mult cu cât considerăm că Herculane este o stațiune care are foarte multe de oferit pentru persoanele de toate vârstele. Ne dorim să susținem sportul, educația și relaxarea prin evenimentele noastre, precum și să promovăm valorile noastre locale. Suntem siguri că acest tip de eveniment o să fie o opțiune foarte bună de petrecere a timpului din vacanță pentru turiștii noștri, unde fiecare membru al familiei o să găsească o activitate de care se poate bucura”, spune Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.

Organizatorii vor să transforme acest festival în tradiție locală, iar evenimentul sa crească de la an la an și să fie inclus în calendarul evenimentelor regionale din Banat și al festivalurilor la nivel național, pentru a promova stațiunea Băile Herculane.

„Ne-am propus creșterea interesului de a participa la activități în aer liber, într-un cadru natural spectaculos, promovarea unui stil de viață activ și sănătos, prin organizarea de activități sportive, într-o stațiune milenară, în care aerul ionizat negativ de la Herculane este boost de sănătate pentru organism, Ne dorim totodată să asigurăm în cadrul evenimentului promovarea producătorilor locali și români în general”, explică Marinela Badea, președinte Pro Turism Herculane.

Parcul central al stațiunii va fi împărțit pe zone, cu specificul fiecărei activități: Play & Fun, Sport, Workshops, Edu, Zen, Street Food și Bazar, Colțuri cu bunătăți, jocuri și concursuri, activități sportive, activități distractive și educative pentru copii, zone de relaxare și vibe de festival se pregătesc pe Valea Cernei.

×
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close