Antena 3 CNN Travel Festivalul florilor de cireș, în Coreea de Sud

Festivalul florilor de cireș, în Coreea de Sud

Românii se pot bucura de o nouă destinație turistică de top, plină de culoare, mai ales primăvara: Coreea de Sud.

Festivalul florilor de cireș, în Coreea de Sud
de Diana Scarlat    |    08 Mar 2024   •   13:57

Festivalurile florale reprezintă noul „trend” al călătoriilor în căutarea de comori culturale, iar Coreea de Sud are o ofertă plină de surprize plăcute. Această perioadă este ideală pentru a vizita Coreea de Sud care se transformă într-o festivitate de culori, datorită tradițiilor pe care oaspeții le pot gusta din plin. „Primăvara în Coreea este o perioadă de reînnoire și sărbătoare, evidențiată minunate expoziții florale ce împodobesc fiecare colț al țării.

În plus, Coreea oferă o gamă largă de experiențe culturale, de la atracțiile turistice moderne ale Culturii K, până la istoria bogată a Siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO”, explică Hyuncho Cho, directorul filialei din Istanbul a Organizației de Turism din Coreea.

În inima Seulului (capitala Coreei de Sud), cartierul Yeouido, transformă orașul într-un tablou viu de cireși înfloriți, promițând momente unice. Festivalul de Flori de Primăvară Yeouido este cel mai popular festival de cireși înfloriți din Seul, la finalul lunii martie. În vecinătate se află Lacul Seokchon, iar unul dintre obiectivele turistice importante, care se pot vizita aici, este Turnul Lotte World, cea mai înaltă clădire din Coreea.

De asemenea, Jinhae (district din orașul Changwon) este epicentrul florilor de cireș, unde Podul Yeojwacheon și Stația Gyeonghwa devin scene de basm, oferind un spectacol vizual memorabil prin intermediul Festivalului Jinhae Gunhangje desfășurat în perioada 25 martie - 3 aprilie.

Și orașul Gyeongju este pitoresc, primăvara fiind transformat într-un adevărat muzeu al florilor de cireș. Aici se organizează Maratonul de Cireși înfloriți, un festival internațional care atrage peste 19.000 de participanți, anual, din Coreea și din străinătate, inclusiv sute de turiști din Japonia. O altă atracție plină de culoare este Parcul Ecologic Daejeo din Busan. Acesta devine scena Festivalului Florilor de Rapiță de pe Nakdong, organizat în luna aprilie. Și pe Insula Jeju, câmpurile de rapiță își etalează splendoarea aurie, de la începutul lunii martie până în aprilie.

Siturile UNESCO din Coreea

Cei care vor să meargă pe urmele istoriei găsesc în Coreea de Sud fortărețe străvechi, mănăstiri și temple. În Provincia Gyeonggi, aproape de Seul, Fortăreața Suwon Hwaseong înconjoară orașul Suwon, dezvăluind o combinație armonioasă de elemente militare, științifice și artistice. Fortăreața găzduiește zilnic spectacole, iar toamna se organizează aici Festivalul Cultural Suwon Hwaseong.

În apropiere de orașul Busan se află Gyeongju, denumit și „muzeul fără ziduri”, o mărturie arhitecturală a esenței Coreei antice. Zonele Istorice din Gyeongju includ orașul antic Gyeongju, Satul Yangdong și Templul Bulguksa, având 52 de obiective în Patrimoniul Cultural Mondial. Aceste situri prezintă colectiv realizările culturale și arhitecturale ale Dinastiei Silla.

Cei care vizitează Coreea de Sud pot explora și Fortăreața Banwolseong, iar frumusețea naturală a Lacului Wolji, tradițiile satelor coreene și o excursie la sculpturile în piatră ale Groto-ului Seokguram completează un circuit ideal care îmbină cultura și natura.

Satul Folcloric Andong Hahoe fascinează vizitatorii prin casele sale bine conservate, cu acoperiș de paie și peisajele pitorești. Satul adăpostește multe comori culturale și materiale culturale importante, câștigându-și desemnarea ca Patrimoniu Cultural Național Folcloric UNESCO, în 1984. Aici pot fi admirate și măștile Hahoe, o comoară națională ce face parte din același patrimoniu cultural. Toate acestea, alături de multe alte atracții așteaptă să fie descoperite de turiștii români.

×
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close