Antena 3 CNN Travel Insula Santorini și legenda vulcanului care a îngropat vechea civilizație din Atlantida

Insula Santorini și legenda vulcanului care a îngropat vechea civilizație din Atlantida

Insula Santorini, din Marea Egee, este una dintre cele mai căutate destinații turistice din Grecia. Face parte din arhipelagul Insulelor Ciclade și ascunde legendele lumii vechi.

Insula Santorini și legenda vulcanului care a îngropat vechea civilizație din Atlantida
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   18:30

Una dintre cele mai importante atracții ale acestei destinații turistice este lacul cu apă de un albastru superb, situat în mijlocul insulei. Este un lac vulcanic foarte vechi, iar legenda spune că acest vulcan a distrus continentul pierdut, Atlantida, atunci cand a erupt, cu 3.500 de ani în urmă. Aici s-ar fi aflat și legendarul oraș antic Akrotiri, care ar fi fost îngropat sub tone de cenușă vulcanică. În prezent se fac cercetări, pentru a se găsi dovezi care ar putea confirma această legendă.

Plajele Perissa și Kamari ale insulei sunt caracterizate de nisipul vulcanic, de culoare neagră. În partea opusă a insulei se află linia de coastă abruptă, în zona de vest. Ccei care vizitează insula trebuie să știe că una dintre cele mai frumoase excursii se poate face urcând de la Skala spre Fira, unde există și un funicular, pentru cei care nu vor să urce câteva sute de trepte. Se poate urca și călare pe un măgar, iar pentru ambele experiențe se plătește o taxă de câțiva euro de persoană.

Urcarea pe măgar este foarte atractivă mai ales pentru cei care vor să simtă viața la țară, așa cum a fost aici mii de ani, însă ar trebui să știe că încăpățânarea animalului vine „la pachet” cu experiența. Dacă măgarul va refuza să urce sau să coboare, banii plătiții nu mai pot fi recuperați.

Cele mai apreciate hoteluri de pe Insula Santorini sunt cele cu plajă proprie, precum Tarellis Studios, Hotel Sea View, Hotel Blue Diamond Bay, Hotel Atlantis Beach Villas, Hotel Katerina sau Castle. Acestea au prețuri mai mari, având plajă proprie, dar exstă foarte multe oferte și la hoteluri situate aproape de plajă, la 3 sau 4 stele, pentru toate buzunarele. O vacanță de 8 zile, cu 7 nopți de cazare, la un hotel de 3 stele, pornește de la circa 600 de euro de persoană, iar la circa 780 de euro se poate cumpăra o astfel de vacanță la un hotel de 4 stele, ambele pachete turistice având mic dejun, transport cu avionul și transferuri incluse în preț.

×
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close