Antena 3 CNN Travel Madeira, insula Paradis din Oceanul Atlantic

Madeira, insula Paradis din Oceanul Atlantic

Madeira este una dintre destinațiile de vacanță preferate de turiștii în întreaga lume. Este un Paradis verde pe o insulă portugheză din Oceanul Atlantic.

Madeira, insula Paradis din Oceanul Atlantic
de Diana Scarlat    |    18 Mar 2023   •   10:36

Insula Madeira este preferată de turști pentru peisajele sale pitorești, cu dealuri acoperite de păduri, plantații de struguri și grădini luxuriante. Cel mai bine se poate privi peisajul din telecabină, într-o călătorie din Funchal până la stațiunea Monte, de unde se poate admira o priveliște panoramică unică asupra insulei. Cei pasionați de cultură si istorie nu trebuie să rateze Castelul São Jorge, care datează din secolul al XV-lea și oferă o priveliște superbă asupra orașului Funchal. De aici se poate face o vizită și la Grădinile din Funchal, ce oferă o varietate de specii de plante și flori exotice.

E locul ideal și pentru gurmanzi. Insula este renumită pentru vinurile sale de bună calitate și pentru produsele din fructe de mare. Bucătăria locală din Madeira este cunoscută pentru faptul că se bazează pe ingrediente proaspete și pe mâncărurile tradiționale, precum peștele și fructele de mare. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Madeira este espetada, care constă în carne de vită marinată și prăjită pe un grătar. De asemenea, este populară și carne de porc, precum carne de porc afumată numită alcatra, care este servită cu piure de cartofi și legume. Pe lângă asta, fructele de mare sunt adesea servite în preparate delicioase, cum ar fi caldeirada de pește, un fel de pește la grătar cu legume. Bucătăria din Madeira este cunoscută pentru delicioasele sale prăjituri, cum ar fi bolo de mel, un tort de miere și făină de grâu.

[GAL layout="2"]

Sunt și foarte multe locuri de distracție și divertisment, fie într-unul dintre numeroasele baruri sau cluburi din Funchal, capitala insulei, fie un spectacol de fado - un tip de muzică tradițională portugheză. Iubitorii muzicii nu ar trebui să rateze Muzeul de Muzică Populară, care prezintă istoria și cultura insulei din această perspectivă. Insula este renumită pentru festivalurile sale colorate și vii, precum Festivalul Florilor, care are loc în luna mai.

Alte atracții turistice din Madeira sunt parcurile naționale, grădinile botanice și plaja Porto Santo. Cei care vor să se plimbe în natură au aici ocazia să exploreze pădurile și munții insulei, fie pe jos, fie cu telecabina. Nu trebuie rarată o vizită pe faimoasa Levada - sistemul de canale construit pentru a aduce apă în zonele muntoase ale insulei. Iar cei care vor să înoate sau să facă snorkeling se pot bucura în voie de apele calde ale Oceanului Atlantic și de viețuitoarele marine din zonă. Mulți turiști ales să facă drumeții și ciclism sau chiar să meargă la pescuit. Se pot face și excursii opționale, pe insulele din jurul Madeirei pentru a vedea alte peisaje superbe, perfecte pentru cei care-și doresc să se bucure de liniște și relaxare.

Ofertele agențiilor de turism sunt foarte avantajoase, anul acesta. Un pachet turistic pentru 7 nopți de cazare, de Paște, cu zbor charter București – Funchal, cu demipensiune, taxe de aeroport și transferuri incluse, asistență turistică, la un hotel de 4 stele, (Pestana Village) costă 2.239 de euro pentru două persoane, iar la un hotel de 5 stele all inclusive (Pestana Royal), 2.402 euro pentru două persoane, la agenția Paralela45. Tot la 5 stele, cu mic dejun inclus, la hotelul Savoy Palace, un pachet turistic în aceeași perioadă, cu 7 nopți de cazare, costă 2.586 de euro pentru două persoane.

Pentru vară, prețurile pornesc de la 1.975 de euro pentru două persoane, la un hotel de 4 stele, 7 nopți de cazare cu mic dejun, într-un pachet turistic ce include zboruri charter din București, transferuri și asistență turistică. Prețul este valabil la agenția Paralela45 în perioada 3-17 iunie. Din 17 iunie până la 1 iulie, același pachet turistic costă 1.999 de euro pentru două persoane, iar în perioada 1-15 iulie, 2.358, crescând la 2.475 de euro în următoarea perioadă. Preșurile sunt mai mari în luna august, vârf de sezon, scăzând în septembrie. Ofertele sunt și mai tentante pentru aceleași tipuri de pachete turistice, dar la hoteluri de 5 stele, unde prețurile scad pe timpul verii: 3 iunie-1 iulie 3.672 de euro/2 persoane, 1 iulie-12 august 2.456 de euro/2 persoane, 12 august-2 septembrie 2.150 de euro/2 persoane 2 septembrie.

×
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close