Antena 3 CNN Travel Noul concept "ultra all inclusiv premium" de pe litoralul bulgăresc

Noul concept "ultra all inclusiv premium" de pe litoralul bulgăresc

Resorturile în care turiștii au absolut totul la dispoziție 24 de ore din 24 au mare succes pe litoralul vecinilor bulgari. Sunt hoteluri de 5 stele, cu ieșire la mare, cu plajă proprie, dar și cu spații vaste de relaxare, amenajate în incintă.

Noul concept "ultra all inclusiv premium" de pe litoralul bulgăresc
Sursa foto: Diana Scarlat
de Diana Scarlat    |    24 Mai 2023   •   16:53

Mai multe zone de pe litoralul Bulgariei mizează acum pe concepte similare cu cele din Turcia, Grecia sau Egipt: resorturi care se întind pe suprafețe foarte mari și includ tot ce și-ar putea dori turiștii care vor să-și facă vacanțele pe malul mării. Hotelurile de 5 stele cu regim „ultra all inclusive premium” pun personalul la dispoziția clienților 24 de ore în fiecare zi, oferind mâncare și băutură la discreție, dar și acces la SPA, piscine interioare și exterioare, cluburi pentru copii, cu animatori și supraveghetori, divertisment pentru adulți, etc.

Șezlonguri, umbrele și beach baruri gratis

Hotelierii bulgari spun că astfel au reușit să atragă foarte mulți turiști români care în ultimii ani caută servicii de calitate cât mai bună. În această vară ei mizează pe faptul că mai mult de jumătate din numărul total de turiști vor veni din România. Spre deosebire de britanici, germani sau scandinavi, care preferă să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în incinta resorturilor, la piscine, românii preferă să meargă și pe plajă, la malul mării, iar aceste resorturi au inclusiv plaje proprii, unde oaspeții cazați au acces gratuit la șezlonguri, umbrele și produsele servite la „beach baruri”.

„Avem o porțiune de plajă dedicată exclusiv turiștilor cazați în hotelul nostru de 5 stele, Sol Nessebar Palace, iar o altă zonă este amenajată pentru oaspeții de la hotelurile noastre de 4 stele, Sol Nessebar Bay și Mare. Avem și posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele contra cost pentru turiștii care vor să stea pe plajă, fără a fi cazați în hotelurile noastre”, explică Dimitar Tachev, Sales& Marketing Manager Sol Melia balkans.

Oferte speciale pentru români

La fel procedează și ceilalți hotelieri care le pun oaspeților la dispoziție foarte multe servicii în interiorul resorturilor, dar le facilitează și accesul la plajă, pe malul mării. La Obzor, un astfel de hotel la care foarte mulți români și-au rezervat deja vacanțe pentru această vară este Reina del Mar, de la Obzor. Resortul a adus și bucătari foarte buni din Turcia, dar meniurile includ multe preparate din bucătăria tradițională românească, pentru că și aici vor fi peste jumătate dintre turiști veniți din România, în această vară. Multe familii de români deja și-au început vacanța la Reina del Mar, iar de Rusalii resortul va fi plin, cu 1.000 de turiști din România și 600 din țări precum Marea Britanie, Germania și Polonia, conform managerului HVD Hotels Obsor, Kostadin Terziev.

Tot 5 stele ultra all inclusive este și noul resort Wave, din zona Nessebar. Este preferat mai ales de cei care caută liniște și confort total, având aici la dispoziție mai multe piscine și zone de șezlonguri în incinta hotelului, cu ieșire spre mare. Hotelul a fost construit astfel încât toate camerele să aibă vedere la mare. Este un nou concept arhitectural folosit și în alte destinații de vară, clădirile fiind construite în formă de potcoavă, cu toate camerele deschise spre zona de agrement și spre plajă. Un concept similar a fost adoptat și de Melia Sunny Beach, atunci când a fost construit noul corp C al resortului, în 2018. Unul dintre avantgaje este că oaspeții pot avea acces inclusiv la spectacolele oferite de resort, direct de la balconul camerei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prețurile sunt convenabile pentru cei care vor o vacanță fără griji, cu mâncare și băutură la discreție, cu acces la mai multe tipuri de piscină, zone vaste de șezlonguri și umbrele gratuite, cu servicii de cea mai bună calitate. Aceste resorturi se bazează mai ales pe un foarte bun raport calitate-preț.

Cei care vor să scape și de mașina personală pot alege un pachet turistic ce include transportul cu autocarul, cu trasnfer către fiecare resort. Agenția Hello Holiday are astfel de oferte, iar prețurile pachetelor turistice diferă în funcțe de perioadele din sezon sau din extrasezon alese pentru vacanță. De exemplu, la Wave Nessebar, agenția a avut prețuri promoționale, de numai 389 de euro de persoană pentru 7 nopți de cazare, între 21 și 28 mai, iar în vârf de sezon, între 15 și 22 iulie, prețul este 908 euro de persoană. Pentru Sol Nessebar Palace, în aceeași perioadă din luna mai prețul a fost de numai 293 de euro de persoană, iar pentru aceeași perioadă din luna iulie este 792 de euro. În timp ce la Obzor, la Reina del Mar, prețurile sunt mai mari, respectiv 653 de euro în mai și 1.429 de euro în vârf de sezon.

×
Subiecte în articol: litoral bulgaresc
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close