Antena 3 CNN Travel O agenție de turism readuce polonezii în România

O agenție de turism readuce polonezii în România

Turiștii din Polonia au acum oferte complexe pentru circuite în România, în Maramureș, Bucovina, Iași, Brașov, Bran și Transfăgărășan.

O agenție de turism readuce polonezii în România
de Diana Scarlat    |    30 Iun 2023   •   13:15

Programele pe care agenția IRI Travel le lansează pentru turiștii polonezi vor include cele mai populare desfinații din România, dar și vizite în Republica Moldova – la Chișinău și crama de la Cricova - și Bulgaria – la Balcik și Nisipurile de Aur. Agenția a creat un parteneriat cu touroperatori din Polonia.

În luna mai au sosit primele grupuri de turiști polonezi, cu avionul, fiind preluați la destinație cu autocare, iar în sezonul estival sunt mai multe tipuri de oferte pentru aceștia. “Unul dintre punctele cheie pe lista vizitelor este regiunea Maramureș, cunoscută pentru bogata sa tradiție culturală și istorică. Turiștii pot vizita celebrul Cimitir Vesel, o atracție unică în lume, precum și bisericile de lemn incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

De asemenea, Bucovina reprezintă o destinație de neratat pentru turiștii polonezi. Aceștia au oportunitatea de a vizita mănăstirile Sucevița, Voroneț și Moldovița, care sunt renumite pentru frumusețea frescelor lor. Nordul Moldovei, în special județul Suceava, are multe vestigii poloneze.

Am creat pentru turiștii noștri trasee lejere, nu epuizante dar care să cuprindă mai multe obiective și experiențe”, explică Eliza Anna Frątczak-Trif, Tour guide din Polonia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O altă opțiune interesantă pe traseul turiștilor polonezi este vizita la Cacica, un oraș cu o importantă comunitate poloneză, unde se află o mină de sare fascinantă, dar și o biserică romano-catolică ce are o statuie a Papei Ioan Paul al II-lea în față. Această experiență unică le permite să descopere bogăția subterană a României și să înțeleagă istoria și importanța sării în regiune.

În cadrul circuitului turistic din Bucovina este inclusă și o vizită în municipiul Suceava, unde accentul se pune pe influența poloneză din zonă. Turiștii au ocazia să viziteze Casa Polonă și să descopere frumusețile orașului Suceava printr-un tur ghidat.

De asemenea, au posibilitatea de a explora și alte locuri de interes istoric, cum ar fi ruinele cetății din Piatra Neamț și Târgu Neamț, înainte de a continua călătoria spre Sighișoara. Pe parcursul traseului sunt incluse și destinații precum Racoș, dacă timpul permite, pentru a oferi turiștilor ocazia de a descoperi mai mult decât este inclus în programul inițial. Turiștii polonezi vor efectua și un tur al Iașului, cu posibilitatea de a vizita și Republica Moldova, în special capitala Chișinău și vestita cramă de la Cricova.

Un alt oraș important pe itinerariul turiștilor polonezi este Brașovul, unde vor urca pe Tâmpa cu telecabina și vor putea vedea prima Școală Românească din Schei. Apoi vor merge la Prejmer și la Castelul Bran.

“Incoming-ul, adică turismul receptor, atragerea de turiști străini, reprezintă export de servicii și, practic, cea mai importantă formă de turism pentru o țară. România are o mare diversitate de resurse turistice, care o fac să fie destinație atractivă pentru turiști din întreaga lume. IRI Travel a mai avut activități de incoming înainte de 2020, activități pe care dorim să le reluăm în forță, începând cu grupurile de turiști polonezi”, explică Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Polonezii vor vizita și Bucureștiul, apoi pot opta pentru excursii optionale de o zi pe litoral și în Delta Dunării, iar unele programe includ vizite în Bulgaria, la Balcik și Nisipurile de Aur. De asemenea, sunt opțiuni și pentru alte destinații, precum satul Viscri, unde agenția va organiza brunch-uri cu bucate tradiționale din această zonă a României.

×
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close