Antena 3 CNN Travel Plajele din Bulgaria, încă asaltate de turiști

Plajele din Bulgaria, încă asaltate de turiști

Sezonul estival s-a prelungit, anul acesta, pe litoralul românesc și pe cel bulgăresc. Hotelurile din Bulgaria sunt încă pline, majoritatea turiștilor fiind din România.

Plajele din Bulgaria, încă asaltate de turiști
de Diana Scarlat    |    15 Sep 2023   •   16:20

Hotelierii bulgari de la malul mării încă au toate camerele pline, la jumătatea lunii septembrie. Unele unități de cazare au grad de ocupare 100%, până saptămâna viitoare, iar în continuare se pregătesc pentru a primi turiști, până în ultima zi a acestei luni.

"În total avem 450 de camere. În full sezon avem circa 1500 de oaspeți în ambele hoteluri, Prestige Deluxe și Prestige Aquapark, iar acum avem peste 1.100. Cei mai mulți stau între 4 și 6 zile. Mai mult de jumătate din totalul celor cazați acum sunt români, peste 500. Pe 22 septembrie vom sărbători Ziua Independenței Bulgariei și vom avea din nou toate camerele ocupate, în ambele hoteluri", explică Plamen Hutov, general manager al hotelului Prestige Deluxe Aquapark Club, din stațiunea Nisipurile de Aur, de pe litoralul bulgăresc.

Sezonul estival de anul acesta a fost foarte bun și pentru agențiile de turism din România. "A fost un an foarte bun, din punct de vedere al evoluției vânzărilor. IRI Travel a înregistrat o creștere de 42 % a vânzărilor totale și a crescut cu 30% numărul de turiști în 2023, față de 2022. Împreună cu agențiile de turism partenere am reușit să atingem acest volum de vânzări, pe Bulgaria creșterea fiind cu 53% față de 2022", explică Lucian Bădîrcea, CEO al agenției de turism IRI Travel.

Deși prețurile au crescut anul acesta și pe litoralul bulgăresc, vânzările nu au fost afectate, ba chiar a continuat creșterea spectaculoasă a numărului de cereri din partea turiștilor români pentru stațiunule din țara vecină. A contribuit la creștere programul de rezervări în regim "early booking".

"Cele mai multe rezervări pentru sezonul 2023 s-au făcut în regim Early Booking, cu precădere în perioada octombrie 2022 – martie 2023. Astfel, turiștii au beneficiat de reduceri semnificative. În felul acesta, chiar dacă prețurile au crescut în 2023 față de 2022, cu aproximativ 10 -15%, rezervând pe programul Early Booking, turistii au beneficiat de multe ori de prețuri similare cu cele achitate în sezonul de anul trecut", explică Lucian Bădîrcea, CEO al agenției de turism IRI Travel.

×
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close