Antena 3 CNN Actualitate Schimbări majore de temperatură în următoarele zile. Val de CANICULĂ și furtuni puternice!

Schimbări majore de temperatură în următoarele zile. Val de CANICULĂ și furtuni puternice!

Schimbări majore de temperatură în următoarele zile. Val de CANICULĂ și furtuni puternice!
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Iun 2016   •   09:12

Vremea o ia razna începând de astăzi. Pe timpul zilei ne aşteaptă temperaturi tropicale, iar seara furtuni. Canicula ne aduce temperaturi de 38 de grade Celsius, care vor fi resimţite de corpul uman la 42 de grade. Totodată, meteorologii au anunţat că, în trei sferturi din ţară, vor fi ploi torenţiale, grindină şi vijelii.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și nordul Moldovei și pe arii restrânse în restul teritoriului. În respectivele zone vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie.

În acest sens, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o atenţionare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic accentuat, valabilă începând de vineri după-amiază până sâmbătă dimineaţă în 14 judeţe din vestul şi nord-vestul ţării.

Cele 14 judeţe sunt Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Arad, Bihor, Alba, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava şi Botoşani.

Specialiştii avertizează, pe de altă parte, că precipitaţiile prognozate în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

CUM VA FI VREMEA ÎN ACEST WEEKEND

×
Subiecte în articol: canicula furtuni
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close