Antena 3 CNN Actualitate Demers fără precedent al primarilor de sectoare din Capitală: ''Noi tragem un semnal de alarmă!''

Demers fără precedent al primarilor de sectoare din Capitală: ''Noi tragem un semnal de alarmă!''

Primăriile din Capitală sunt la un pas de blocaj. Au lăsat diferenţele politice deoparte şi au trimis o scrisoare ministrului de Finanţe prin care cer mai mulţi bani. Edilii mai spun că dacă nu vor primi sumele cerute vor ajunge în situaţia de a nu mai putea asigura plăţile şi vor intra în criză financiară.

Demers fără precedent al primarilor de sectoare din Capitală: ''Noi tragem un semnal de alarmă!''
Sursa foto: Ciprian Ciucu/Facebook
de Georgiana Adam    |    22 Ian 2021   •   18:45

Primarii de Sectoare din Capitală nu au mai ținut cont de culoarea politică și au cerut la unison bani mai mulți de la buget.

Primarul Sectorului 6: ''Suntem cu bugetul în regim de avarie şi este situaţia tuturor sectoarelor''

 Noi tragem un semnal de alarmă, iar dacă situaţia va continua încă o lună sau două, gândiţi-vă că se acumulează datorii foarte, foarte mari.

Toţi primarii suntem în această situaţie. Nu am făcut decât un gest normal de responsabilitate. să ne adresam împreună, pentru că suntem împreună în această situaţie şi ministerul de Finante să asigue asa cum este normal si legal finantarea sectoarelor, pentru că nu avem doar obligaţii si responsabiltăţi. Trebuie să avem şi sursele bugetare din care să ne putem îndeplini responsabiltăţile'', a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Edilii de sector avertizează că în lipsa fondurilor vor ajunge în imposibilitatea de a plăti angajații

''Sectorul 4, în luna ianuarie, în loc să primească 40 de milioane de lei a primit doar 8 milioane de lei, asta în situatia în care doar obligatiile salariale pe care le avem se cifrează la 15 milioane de lei. Legea bugetului nu a fost modificată şi pentru municipiul Bucureşti, astfel încat să prevadă toate elementele pe care le-am avut şi anul trecut. Primim doar 20 la sută cotă din impozitul pe venit, ceea ce genereaza o astfel de situaţie'', a spus Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Nicuşor Dan a anunţat că bugetul pe care Primăria Capitalei îl va prezenta în curând, nu va conţine promisiunile din campanie, pentru că nu sunt bani.

×
Subiecte în articol: primarii București sectoare buget
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close