Antena 3 CNN Externe O româncă a fost dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

O româncă a fost dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

O româncă a fost dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Feb 2011   •   09:27

O româncă este dată dispărută în urma cutremurului din oraşului neo-zeelandez Christchurch. Femeia are în jur de 50 de ani şi este profesoară de limba engleză. Ea lucra într-una din clădirile prăbuşite.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe nu au confirmat până în prezent această informaţie. Dispariţia femeii a fost semnalată de un membru al comunităţii de români din Christchurch.

"Este vorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentru elevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care a colapsat în urma seismului", a declarat părintele Emanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch, citat de Mediafax.

Părintele a menţionat că femeia se numeşte Lia Harc. Căutările femeii au început supă ce fiul acesta aflat în România nu a reuşit să o contacteze.

Cel puţin o sută de oameni au murit, iar alţi 300 sunt daţi dispăruţi, în urma cutremurului devastator de marţi.



La o zi după cutremurul devastator care a lovit Noua Zeelandă, echipele de intervenţie caută în continuare supravieţuitori. Şansele de mai găsi oameni în viaţă sub dărâmături scad însă de la o oră la alta. Nici autorităţile, nici rudele celor dispăruţi nu vor să renunţe încă. 

Echipele de intervenţie au scos, până acum, de sub ruine 120 de supravieţuitori. Printre ei, un bărbat care a stat sub dărâmături 22 de ore şi o femeie recuperată după mai bine de o zi de la seism.

În Noua Zeelandă, comunitatea de români este foarte numeroasă, mai ales în oraşul Christchurch, unde s-a produs acest cutremur.

 


×
Subiecte în articol: cutremur romanca Noua Zeelanda
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close