Antena 3 CNN Externe Protestele din lumea arabă cuprind Europa. Zeci de mii de oameni au manifestat în Albania şi Armenia

Protestele din lumea arabă cuprind Europa. Zeci de mii de oameni au manifestat în Albania şi Armenia

Protestele din lumea arabă cuprind Europa. Zeci de mii de oameni au manifestat în Albania şi Armenia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
19 Feb 2011   •   10:36

Protestele anti-guvernamentale au depăşit lumea arabă şi pătrund, treptat în Europa. Zeci de mii de oameni au manifestat, vineri seară, în Armenia şi Albania, cerând demisia regimurilor aflate la putere. În paralel, demonstraţiile violente continuă în Libia şi Bahrain deşi autorităţile fac eforturi mari să le pună capăt.

Mii de persoane au ieşit pe străzile capitalei Armeniei, cerând condiţii mai bune de trai şi respectarea drepturilor omului.

Şi albanezii vor o schimbare. Zeci de mii de oameni au protestat pe străzile capitalei Tirana.

Mişcările de stradă continuă şi în lumea arabă.

Intervenţia brutală a autorităţilor din Bahrain, nu i-a speriat pe protestatri, care şi-au continuat manifestaţiile până târziu în noapte. Oficialii au trimis armata pe străzi.

În Yemen, mii de oameni au cerut demisia guvernului. Forţele de ordine au intrat violent în manifestanţi şi au ucis patru oameni. Revoltaţi, demonstranţii au incendiat mai multe clădiri, inclusiv o secţie de poliţie.

Cele mai multe victime s-au înregistrat însă în Libia. Peste 45, potrivit organizaţiei Amnesty International. Oamenii cer plecarea preşedinteluui Muammar Gaddafi - care se află la putere de 42 de ani.

Autorităţile au tăiat internetul şi curentul electric în mai multe zone ale ţării pentru a împiedica extinderea revoluţiei online.

 


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close