Antena 3 CNN Externe Rusia va investi 650 de miliarde de dolari pentru modernizarea armatei

Rusia va investi 650 de miliarde de dolari pentru modernizarea armatei

Rusia va investi 650 de miliarde de dolari pentru modernizarea armatei
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Dec 2010   •   13:12

Rusia va aloca peste 650 de miliarde de dolari în următorii nouă ani, pentru modernizarea armatei. Anunţul a fost făcut de premierul Vladimir Putin, după ce oficialii militari au cerut ajutor pentru a schimba armamentul învechit.

Modernizarea va cuprinde forţele nucleare strategice, sistemele de apărare, marină sau avioanele. Programul va duce la înlocuirea anuală a 11 procente din echipamentul militar actual.

Rusia vrea ca în 2011 să pună bazele unui sistem unificat de apărare aeriană şi spaţială, care să protejeze ţara împotriva rachetelor de orice tip, în condiţiile în care statul va aloca Ministerului Apărării 466 de miliarde de euro pentru perioada 2011-2020.

Statul trebuie să aibă o “umbrelă” capabilă să îl protejeze împotriva oricărui atac cu rachetă balistică, rachetă cu rază medie de acţiune, rachetă de croazieră, condus în orice moment şi în orice circumstanţe. Este vorba despre un proces lung care solicită importante investiţii. Ne obligăm să punem bazele acestui sistem în 2011", a declarat şeful Statului Major, generalul rus Nikolai Makarov, pentru Ria Novosti.

Rusia va investi peste 650 de miliarde în armament modern

×
Subiecte în articol: Rusia armament
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close