Antena 3 CNN Politică Majorarea pensiilor. Adrian Câciu, după afirmațiile lui Cîțu din Parlament: Chiar cred că pot păcăli lumea cu şmecherii din astea de doi bani?

Majorarea pensiilor. Adrian Câciu, după afirmațiile lui Cîțu din Parlament: Chiar cred că pot păcăli lumea cu şmecherii din astea de doi bani?

Economistul Adrian Câciu a comentat, pe pagina sa de Facebook, afirmația făcută de Florin Cîțu, la audierile din Parlament, referitoare la faptul că ar fi preferat să crească pensiile de la 1 ianuarie, însă aleșii PSD au prevăzut în lege ca majorările să fie aplicate din septembrie.

Majorarea pensiilor. Adrian Câciu, după afirmațiile lui Cîțu din Parlament: Chiar cred că pot păcăli lumea cu şmecherii din astea de doi bani?
17 Feb 2020   •   19:36

"Care este șmecheria asta cu plata pensiilor de la 1 ianuarie spusă de Cîțu, Stamule și Vâlceanu? Șmecheria din spatele acestei afirmații este urmatoarea: Ai banii pentru 4 luni cu creșterea punctului de pensie cu 40%, impact 10 miliarde lei. Ei zic că ar fi putut da banii începând cu ianuarie. Dar.... Atenţie: aceeași sumă din buget. Adică cei 10 miliarde lei i-ar fi împărțit la 12 luni și ar fi venit un plus de 830 milioane lei pe lună.

Şi aici vine supriza: Creșterea pensiei ar fi fost de 166,66 lei pe lună. Adică creșterea punctului de pensie nu ar fi fost de 40%. Punctul de pensie ar fi ajuns la 1431,66 lei. Asta ar fi însemnat o creștere de 13% a punctului de pensie în 2020 și nu de 40%. Ati înțeles șmecheria? Dar de ce nu au dat un OUG să crească pensiile de la 1 ianuarie măcar cu 13%? Chiar cred că pot păcăli lumea cu şmecherii din astea de doi bani?", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

 

×
Subiecte în articol: parlament majorarea pensiilor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close