Antena 3 CNN Actualitate A murit Florea Dumitrescu. Fostul guvernator BNR avea 91 de ani

A murit Florea Dumitrescu. Fostul guvernator BNR avea 91 de ani

A murit Florea Dumitrescu. Fostul guvernator BNR avea 91 de ani
16 Apr 2018   •   16:51

Florea Dumitrescu, fost ministru de Finanțe în regimul Ceaușescu și cinci ani Guvernator al Băncii Naționale a Republicii Socialiste România, s-a stins din viață luni, la vârsta de 91 de ani.

Potrivit fostului senator Marius Marinescu, Florea Dumitrescu a fost găsit în stare de inconștiență o nepoată. Medicii veniți de urgență au constat decesul fostului guvernator.

Florea Dumitrescu și-a început carriera ca funcționar în Banca Națională și a ajuns să stea la masă cu cei mai mari bancheri ai lumii. Este primul ministru de Finanțe dintr-o țară socialistă membră CAER care a semnat acorduri cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, determinându-l pe Robert Mc- Namara, șeful Băncii Mondiale, să schimbe politica de creditare, scrie EVZ.

A intrat în numeroase conflicte cu Ceaușescu, care i-a apreciat însă întotdeauna tonul franc.

Era în staff-ul de partid când România a început să achite întreaga datorie externă, după ce țara ajunsese în incapacitate de plată din cauza unei ambiții prostești a lui Ceaușescu

Potrivit senatorului Marius Marinescu, niciodată, în cei peste 20 de ani de când Mugur Isărescu conduce Banca Națională, fostul și actualul Guvernator nu s-au întâlnit, deși Florea Dumitrescu spunea că ar fi multe de discutat. „

 

×
Parteneri
România își dorește să numească Comisarul pentru Extindere
x close