Antena 3 CNN Actualitate A vrut să vadă ce înseamnă Balena Albastră și s-a înscris în joc. Mesajul care l-a speriat pe un tânăr din Neamț!

A vrut să vadă ce înseamnă Balena Albastră și s-a înscris în joc. Mesajul care l-a speriat pe un tânăr din Neamț!

A vrut să vadă ce înseamnă Balena Albastră și s-a înscris în joc. Mesajul care l-a speriat pe un tânăr din Neamț!
21 Mar 2017   •   10:53

Un adolescent din judeţul Neamţ, care s-a înscris pe reţeaua socială vKontankte (vK) interesat să joace Balena Albastră, a primit un mesaj cel puţin ciudat după ce a decis să iasă din joc şi să-şi închidă contul, scrie adevarul.ro.

Lucian, nume fictiv al tânărului a cărui identitate am ales s-o protejăm, ne-a relatat că şi-a făcut cont pe platforma socială vK la începutul lunii martie, după ce aflat de pe Facebook despre aşa-numitul joc „Balena Albastră“. Tânărul a anunţat printr-un status scurt că vrea să intre în joc şi a fost contactat de un străin, un utilizator cu numele „Kylian bds“, care i-a trimis cele 50 de sarcini.

„Nu încerca să scapi!“

Tânărul român a decis să renunţe la experiment imediat după ce i-a trimis „călăuzei“ o fotografie prin care a probat că a îndeplinit prima sarcină. În scurt timp, a primit pe telefonul personal un mesaj de la un număr necunoscut, format din doar nouă cifre: „Dont try to escape!“, (n.r. - Nu încerca să scapi!).

„Prima dată când am încercat să joc mi-a explicat regulile jocului şi mi-a dat probele. Iar după am trimis poza cu f57, am şters contul. Apoi am primit pe telefonul personal mesajul, asta fiind o ameninţare că nu pot scăpa de joc. N-am reuşit nici până acum să înţeleg un lucru, care mi se pare foarte ciudat. Cum am început jocul, el (n.r. - ghidul) avea deja toate detaliile mele, fără să-i spun eu ceva. Îţi află numărul de telefon şi alte detalii“, a relatat tânărul.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close