Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, despre alegerile din Rusia: „Cred că se va adânci, din păcate, tensiunea între Rusia și lumea occidentală”

Adrian Năstase, despre alegerile din Rusia: „Cred că se va adânci, din păcate, tensiunea între Rusia și lumea occidentală”

Adrian Năstase, despre alegerile din Rusia: „Cred că se va adânci, din păcate, tensiunea între Rusia și lumea occidentală”
19 Mar 2018   •   09:52

Vladimir Putin este invincibil. Actualul preşedinte al Rusiei şi-a asigurat fără emoţii un nou mandat de şase ani la Kremlin. Victoria copleşitoare este însa umbrită de mii de nereguli sesizate de opoziţia rusă, dar şi de o prezenţă la urne situată la minime istorice.

Adrian Năstase a intrat în direct la Antena 3 pentru a comenta alegerile din Rusia. 

"Am fost zilele trecute la Moscova la o reuniune importantă. E important să tragem niște concluzii, să înțelegem ce s-a întâmplat la Moscova. Putin a câștigat alegerile cu aproximativ 76-77% din voturi și prezența la vot a fost de 67%. Datele sigur că sunt încă imcomplete, dar e clar că Putin a câștigat dincolo de orice sondaje. Mi s-a părut interesant ce a spus șeful lui de campanie. Spunea că se așteptau la 50-60%, rezultat în primul tur din scrutin, și că a obținut mai mult datorită doamnei Theresa May. Toată povesta din Anglia, spune șeful campaniei, i-a ajutat foarte mult pentru că s-a considerat în Rusia că e vorba de niște atacuri nejustificate și spunea el, că de obicei rușii se strâng în jurul liderului atunci când apar astfel de situații. E adevărat că a lipsit candidatul care era așteptat să reprezinte opoziția. Acesta nu a fost lăsat să candideze", a afirmat Adrian Năstase. 

"Eu cred că se va adânci, din păcate, tensiunea între Rusia și lumea occidentală. Este clar că Rusia se va concentra în mai mare măsură pe țările din vecinătate, în mod deosebit pe ceea ce se întâmplă pe țările baltice", a adăugat el. 

"În urmă cu 9-10 ore, primul mesaj transmis a fost din partea președintele Serbiei. O să vedem cine va transmite felicitări și de la noi". 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close