Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, reacție după protestul de vineri

Adrian Năstase, reacție după protestul de vineri

Adrian Năstase, reacție după protestul de vineri
11 Aug 2018   •   11:57

Fostul premier Adrian Năstase scrie despre evenimentele recente și face un apel la echilibru, în timp ce remarcă faptul că ”dreapta” se folosește de acest prilej pentru a-și avansa propria agendă politică.

”Suntem în Anul Centenarului, iar nevoia de unitate şi solidaritate a societăţii româneşti este profund disturbată de escaladarea violenţei, de la formele simbolice/verbale la cele fizice.

Cred că avem nevoie de o evaluare serioasă a ceea ce se întâmplă, pentru  regăsirea unei stări de echilibru şi normalitate.

Dorim o guvernare prin „maidane” sau revoluţii colorate? Chestiunea esenţială la care trebuie să găsim răspuns este dacă modelul democraţiei reprezentative, bazat pe alegeri periodice din patru în patru ani mai este viabil? Ma intreb acest lucru deoarece, în ultimii ani, guvernele sunt puternic contestate şi se încearcă dărâmarea lor nu prin instrumentele luptei parlamentare, ci prin presiunea străzii. Îmi aduc aminte cum, în 2004, alegerile prezidenţiale au fost masiv influenţate de ameninţarea cu organizarea unui „maidan” la Bucureşti, după modelul celui de la Kiev. Atunci, omul în geacă portocalie a cucerit puterea şi a creat Sistemul.”

Continuarea, pe blog-ul lui Adrian Năstase.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close