Antena 3 CNN Actualitate Alpinistul Zsolt Torok, despre moartea lui Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu: Muntele nu își ia tributul

Alpinistul Zsolt Torok, despre moartea lui Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu: Muntele nu își ia tributul

Alpinistul Zsolt Torok, despre moartea lui Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu: Muntele nu își ia tributul
24 Apr 2017   •   17:09

Cunoscutul alpinist aradean Zsolt Torok a comentat tragedia produsa in Retezat, unde doi adolescenti si-au pierdut viata din cauza unei avalanse, aratand ca in astfel de cazuri se poate vorbi de eroare umana, scrie News.ro. Alpinistul, care o cunoastea pe fata decedata, cere presei sa nu creeze "o psihoza generala", aratand ca "muntele nu este ucigas, nu isi ia tributul".

Alpinistul aradean Zsolt Torok, cu o experienta de 30 de ani si numeroase premiere mondiale la activ, se afla intr-o noua expeditie in Himalaya, de unde a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, legat de tragedia din Retezat, cerandu-le jurnalistilor sa nu creeze "o psihoza generala" pe acest subiect.

"Cum am deschis internetul, ca o avalansa am vazut titlurile legate de tragedie (...) Romania este o tara cu munti, la fel ca Austria si toate tarile alpine, dar in primul rand este o tara europeana. Alpinismul, stimati jurnalisti, se practica in toate tarile europene si mai ales in tarile avansate, mai putin in tarile din lumea a treia. Nu este cazul nici sa creati o psihoza generala acum si nici sa dati cu bata in balta", scrie aradeanul.

Alpinistul considera ca in astfel de cazuri se poate vorbi de o eroare umana.

Continuarea pe hotnews.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close