Antena 3 CNN Actualitate Doi angajați ai unei bănci din România au reușit să sustragă 140.000 de euro din contul unui client | Modul în care au acționat

Doi angajați ai unei bănci din România au reușit să sustragă 140.000 de euro din contul unui client | Modul în care au acționat

Doi angajați ai unei bănci din România au reușit să fure în jur de 140.000 de euro din contul unui client. În cele din urmă, aceștia au fost prinși.

Doi angajați ai unei bănci din România au reușit să sustragă 140.000 de euro din contul unui client | Modul în care au acționat
Sursa foto: Profimedia
26 Apr 2024   •   21:49

Doi angajați ai unei bănci sunt acuzați că au scos 140.000 de euro din contul unui client.

Este vorba despre doi funcționari în vârstă de 25 de ani, respectiv 28.

Potrivit anchetatorilor, angajatul în vârstă de 25 de ani avea cunoștințe despre datele personale ale clientului respectiv în vârstă de 64 de ani, iar ulterior a introdus date informatice în sistemul instituției, ca mai apoi să activeze serviciul de internet banking pe conturile persoanei vătămate.

”Profitând de faptul că avea cunoştinţă despre datele personale şi bancare ale persoanei vătămate în vârsta de 64 de ani, a procedat la introducerea, fără drept, de date informatice în sistemul informatic al băncii, respectiv nume, prenume, adresa de e-mail şi număr de telefon, în vederea activării serviciului de internet banking pe conturile persoanei vătămate”, notează News.ro.

După ce a reușit să obțină acces la servicul de internet banking, angajatul respectiv a răscumpărat unităţile de fond deţinute de persoana vătămată la respectiva unitate bancară.

Timp de doi ani, bărbatul a făcut un număr de 140 de operaţiuni de transfer de fonduri în conturile sale personale și cauzat un prejudiciu de 137.286,15 euro şi 5.748,38 lei.

Ulterior, angajatul în vârstă de 28 de ani a procedat la fel.

Clientul a depus o plângere la poliție, iar joi, 25 aprilie, anchetatorii au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Ilfov și Prahova.

Angajații au fost reținuți pentru 24 de ore.

 

×
Subiecte în articol: client banca furt
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close