Antena 3 CNN Actualitate ANPC, amendă de 140.000 de lei pentru un lanț renumit de magazine din România. Au fost retrase doua tone de fructe si legume

ANPC, amendă de 140.000 de lei pentru un lanț renumit de magazine din România. Au fost retrase doua tone de fructe si legume

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au oprit de la comercializare două tone de fructe și au dat amenzi în valoare de 140.000 de lei.

de Delia Bulgaru    |    02 Dec 2023   •   09:41

ANPC a început ample verificări în teritoriu. Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) din București-Ilfov au început controale la furnizori de legume şi fructe.

Doar până în acest moment au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei, însă verificările continuă.

Măsura a fost luată după ce s-au descoperit mai multe nereguli legate de originea sau denumirea produselor.

Peste zece furnizori de legume, fructe și sucuri naturale, ai unui lanț de magazine renumit din București, dar și trei operatori economici au fost sancționați cu amenzi de 140.000 de lei și două tone de fructe au fost retrase de la vânzare.

Citește și: Înșelătorie pe față într-o piață din București! Președintele ANPC: ”Nici brânza de vaci nu mai e ce a fost”

Neregulile care au fost găsite sunt cu privire la faptul că pe etichete este specificat un anumit tip de soi de fructe, ori de legume, și, de fapt, la vânzare este pus un alt tip de produs.

Reprezentanții ANPC au anunțat că astfel de verificări vor continua în București.

×
Subiecte în articol: ANPC amenda fructe legume
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close