Antena 3 CNN Actualitate Asistentă de 34 de ani gravidă în luna a 8-a a murit infectată cu COVID. A născut de urgență și după 3 zile a murit și copilul, la spitalul din Baia Mare

Asistentă de 34 de ani gravidă în luna a 8-a a murit infectată cu COVID. A născut de urgență și după 3 zile a murit și copilul, la spitalul din Baia Mare

Cristina, o asistentă în vârstă de 34 de ani, infectată cu COVID, a murit la spitalul de Urgență Baia Mare.

Asistentă de 34 de ani gravidă în luna a 8-a a murit infectată cu COVID. A născut de urgență și după 3 zile a murit și copilul, la spitalul din Baia Mare
Sursa foto: Antena 3
de Vasile Dale    |    24 Sep 2021   •   13:23

O femeie în vârstă de doar 34 de ani a murit la o zi după ce fetița pe care o născuse prematur a decedat. Băimăreanca, asistentă medicală, nu era vaccinată și a fost confirmată pozitiv COVID-19 la internare. Familia femeii acuza medicii Spitalului Județean de Urgență Baia Mare că i-ar fi spus despre decesul fetiței, direct și fără menajamente, iar aceasta ar fi suferit un șoc puternic care ar fi condus la deces.

Femeia era nevaccinată și gravidă în luna a 8-a. Ea s-a simțit rău, s-a dus la spital, a ieșit pozitivă în urma testării PCR și a născut de urgență prin cezariană în speranța că vă fi ok copilul.

După 3 zile copilul, o fetiță, din păcate a murit. Femeia nu a știut de moartea copilului și când a aflat brusc (familia suține că a fost anunțată fară menajamente) ar fi făcut un șoc și a doua zi a murit.

Pe certificatul de deces cauza este edemul pulmonar, stop cardio respirator. Asistenta avea și obezitate grad 1 cauzată de sarcina și diabet zaharat cauzat tot de sarcina.

Familia nu vrea să facă plângere, dar acuză totuși personalul medical că a anunțat-o brusc pe femeie de moartea fetiței și din cauza aceasta ar murit.

Familia susține că asistenta a murit din cauza unui șoc

Cristina avea 34 de ani și nu era căsătorită. A terminat școala de asistenți medicali. Săptămâna trecută s-ar fi simțit rău, motiv pentru care, spun aparținătorii, a mers să își facă toate analizele.

"Era în gravidă în luna a opta. Era răcită și avea febră. Toate analizele ce le-a făcut au fost bune. Nu era vaccinată. A mers ziua următoare la spital, unde i-au făcut un test COVID ce a ieșit pozitiv. A fost internată cu pneumonie severă. Avea saturația de oxigen joasă iar medicii au convins-o să nască prin cezariană. Totul a fost în regulă iar nașterea fetiței a decurs bine. A doua zi fetița era bine la secția prematuri. A treia zi fetița a murit.

Ea era internată la ATI și medicii i-au spus direct că fetița i-a murit. Cum era și slăbită după naștere a intrat în șoc când a aflat iar în dimineața următoare a murit și ea. Cauza decesului surorii mele a fost stop cardio-respirator cauzat de infecția cu SARS COV2, edem pulmonar. Pe certificatul de deces al fetiței este scris tot stop cardio-respirator dar nu este scris să fi fost infectată cu COVID-19" ne-au transmis aparținătorii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: asistenta COVID-19
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close