Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Cătălin Cherecheş: "Îl sfătuiesc să se predea" | Noi detalii din dosarul mitei pentru un judecător

Avocatul lui Cătălin Cherecheş: "Îl sfătuiesc să se predea" | Noi detalii din dosarul mitei pentru un judecător

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, face un apel ca primarul din Baia Mare să se predea. Mai mult, acesta a oferit detalii din dosarul mitei pentru un judecător, unde este vizată soacra edilului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2023   •   16:34

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș  susține că n-a fost sunat de Cherecheș după aflarea sentinței și a refuzat să spună dacă a vorbit cu altcineva din familie. Mai mult, avocatul a făcut un apel ca primarul din Baia Mare să se predea şi a oferit noi detalii din dosarul în care sunt vizate soacra edilului şi mama unei judecătoare. 

"Din păcate, nu știu unde se află Cătălin Cherecheș în acest moment. Ultima oară când eu am discutat cu el a fost joi seară, înainte de soluția de a doua zi de la Curtea de Apel Cluj.

Am luat în calcul toate variantele posibile de soluție, adică și o soluție pozitivă de achitare, dar și una negativă de condamnare. Cătălin Cherecheș mi-a spus că va respecta hotărârea instanței, indiferent care va fi cea dată. Cu siguranță nu l-am întâlnit acel nepot și nu cunosc niciun fel de detaliu.

Avocatul lui Cătălin Cherecheş: "Îl sfătuiesc să de predea"

Sfatul meu, ca avocat, sigur că e să se predea, pentru că în mod cert, plecarea dumnealui dacă se confirmă nu ne ajută din perspectiva procedurilor judiciare legale pe care deja le-am exercitat. Și aici mă refer la strămutarea, care are deja termen în 7 decembrie și la eventuala contestație în anulare, care poate fi formulată în termen de 30 de zile, având în vedere incompatibilitatea unuia dintre membrii completului de judecată. Și mă refer aici la dna. judecător care împreună cu mama dumneaei au formulat denunț la DNA, care au colaborat până la urmă cu DNA în dosarul socrilor domnului Cherecheș și unde starea de incompatibilitate era evidentă.

De altfel, dna. judecător s-a și abținut în respectivul dosar, declarația de abținere a fost respinsă în mod de asemenea interesant. Motivarea n-a fost dată decât după ce s-a dat hotărârea în apel, ca să nu putem să o vedem și noi înainte.

Avocatul lui Cătălin Cherecheş, noi detalii din dosarul mitei pentru judecător

Practic, gândiți-vă că un magistrat din completul care a dat soluția în apel a dat soluția, știind că soarta propriei mame depinde de modul în care procurorul de caz va încadra juridic acele negocieri ale mamei timp de două săptămâni, în care eu spun din ce a apărut în mass-media în acele stenograme primite pe surse.

Se pare că au existat negocieri timp de aproape 12 zile până la momentul formulării denunțului, în care mama ar fi mama doamnei magistrat, cu tot respectul pentru dna. magistrat, se pare că mama dumneaei ar fi negociat, ar fi acceptat promisiuni de sume de bani și chiar ar fi primit anumite foloase ca să intervină la fiica dumneaei.

Ori, într-o astfel de situație, dacă se confirmă, repet, nu formulez acuzații, dar dacă se confirmă, potrivit codului penal, asta înseamnă trafic de influență din partea mamei doamnei judecător", a spus Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches avocat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close