Antena 3 CNN Actualitate "President Iohannis, hakuna matata!" | Bărbați africani sar în apă cu portretele lui Klaus și Carmen Iohannis

"President Iohannis, hakuna matata!" | Bărbați africani sar în apă cu portretele lui Klaus și Carmen Iohannis

Turneul african al președintelui Klaus Iohannis aduce la suprafață noi momente demne de teatrul absurd.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Noi 2023   •   12:39

Antena 3 CNN a difuzat imagini de la un ceremonial în care bărbați africani strigă, agită portretul președintelui român, apoi sar cu tabloul în apă.

Sesiunea de strigăte care precede saltul se încheie cu o relativ cunoscută expresie în Swahili: "Hakuna matata", adică un fel de "nu-ți face griji" sau "nicio problemă.

Bărbații participanți la "ceremonie" sunt echipați în șorturi și tricou și par membri ai unei echipe sportive.

Ei intercalează fraze în dialectul local cu propoziții în limba engleză.

Citește și: Carmen Iohannis, apariţie năucitoare în mijlocul unor dansatoare tradiţionale din Kenya | O tânără, oprită în ultimul moment să se apropie de Klaus Iohannis

De altfel, cel care se aruncă în apă, din alergare, cu portretul șefului statului român este filmat în timp ce strigă în cădere: "Mister Presideeeeent!"

Scena se repetă cu portretul Primei Doamne, Carmen Iohannis.

Antena 3 CNN a precizat "spotmedia.ro via YouTube" drept sursă a imaginilor.

Români căutați de poliție sau care au avut probleme cu legea în trecut, semnalați lângă Klaus Iohannis în Tanzania

Momentele ilariante care abundă pe parcursul african al lui Klaus Iohannis amenință să fie puse în umbră de problemele penale ale oamenilor văzuți în apropierea președintelui român în acest turneu.

Astfel, presa națională relatează că, aflat în Tanzania, Iohannis a participat la o petrecere la hotelul din Dar es Salaam.

Potrivit unor surse locale, președintele României și soția sa au fost fotografiați la Hyatt Zanzibar alături de Tatiana Kraus, soția lui Robert Kraus.

Acesta este fost președinte al asociației de proprietari Ibiza Sol Pipera și apare pe site-ul Poliției Române, la secțiunea "Persoane urmărite", fiind condamnat la un an de închisoare pentru delapidare, după ce ar fi plecat cu 100.000 de lei din banii asociației de proprietari.

Kraus și soția sa sunt cunoscuți în Dar es Salaam pentru petrecerile la care participă în localuri de lux.

În 2014, Kraus a fost arestat în Tanzania.

La evenimentul de la hotel au mai participat și alți români despre problemele penale ale cărora s-a scris în presa ultimilor ani.

Unul dintre aceștia este Adrian Simion Nikitas, fost patron Callatis Therm, în prezent "Country Manager & Head of International Development" la Euroinvest Holding Zanzibar Ltd.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close