Antena 3 CNN Alegeri europarlamentare 2024 Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru alegerile europarlamentare

Lista de candidaturi ale unui partid politic, precum și candidatura unui independent pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie au fost respinse de Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru alegerile europarlamentare
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   23:36

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, marți, lista de candidaturi din partea Partidului Diaspora Unită, respectiv candidatura independentă a lui Octavian Jurma pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, transmite Agerpres.

Candidaturile propuse au fost respinse deoarece lista se susținători nu cuprindea numărul de semnături conforme, de 200.000 în cazul formațiunilor politice, respectiv de 100.000 în cazul independenților.

Astfel, Partidul Diaspora Unită și-a depus lista de candidaturi cu doar 190.323 de semnături conforme, în timp ce Octavian Jurma a avut numai 2.081 de semnături.

De asemenea, BEC a admis în parte candidaturile propuse de Partidul Alternativa Dreaptă la alegerile europarlamentare, fiind respinsă candidatura persoanei care se afla pe locul trei al listei pe motiv că acesta face parte din alt partid.

Un număr de 15 formațiuni politice și alianțe electorale și 7 candidați independenți s-au înscris la alegerile europarlamentare din 9 iunie, potrivit anunțului BEC din 10 aprilie, când s-a încheiat termenul pentru depunerea candidaturilor.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close