x close

Fii alături de noi!

Boala mortală care amenință viețile a milioane de oameni. Medicii sunt neputincioși

de 11 Ian 2016   •   17:44
Boala mortală care amenință viețile a milioane de oameni. Medicii sunt neputincioși 16
Un studiu recent arată că melioidoza, o boală mortală și greu de diagnosticat, este prezentă în foarte multe țări, mult mai multe decât se estima inițial.

Provocată de o bacterie, boala ar fi prezentă în 79 de țări, dintre care 34 nu au raportat-o niciodată.

Cercetătorii estimează că milioane de oameni sunt în pericol de se îmbolnăvi, iar simptomele bolii sunt foarte greu de depistat.

Meliodioza poate fi luată prin piele, inhalare sau ingerarea de apă contaminată, iar simptomele sale pot fi asociate cu alte boli, fiind astfel extrem de greu de diagnosticat.

Rata mortalității este foarte mare, deoarece bacteria este rezistentă la tratamentele cu antibiotice, durata tratamentului este lungă - aproximativ 20 de săptămâni și, mai mult, boala poate reapărea și după tratamentul complet.
În 2015 boala a ucis 89.000 din cele 165.000 de persoane infectate și raportate.

Din fericire, România nu este printre țările cu risc de apariție a bolii, aceasta fiind specifică în general regiunilor cu climat tropical și subtropical.
poza

Actualitate

Noua destinație care își face loc în topul preferințelor românilor pentru sezonul estival

Românii care merg în concedii în străinătate, în această vară, preferă insulele grecești, Antalya, dar și coasta de sud a Portugaliei, destinații pentru care alocă un buget mediu de 550...

28 Mai 2016  •  10:43

poza

Show

Divorțează după 30 de ani de căsnicie. Cine e vedeta

Ozzy Osbourne şi Sharon s-ar fi despărţit din nou, după 33 de ani de căsnicie, iar de data aceasta motivele nu sunt dependenţa de alcool sau de droguri a starului rock. Surse apropiate vedetelor au declarat pentru...

27 Mai 2016  •  17:25

sati