Antena 3 CNN Actualitate Cadre medicale de la Constanța, forțate să se vaccineze. ”Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical, dacă acesta se datorează îmbolnăvirii de COVID-19”

Cadre medicale de la Constanța, forțate să se vaccineze. ”Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical, dacă acesta se datorează îmbolnăvirii de COVID-19”

Mai multe cadrele medicale dintr-un spital din Constanța acuză conducerea unității medicale că le constrânge să se vaccineze.

Cadre medicale de la Constanța, forțate să se vaccineze. ”Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical, dacă acesta se datorează îmbolnăvirii de COVID-19”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Apr 2021   •   08:37

Este vorba despre Spitalul Căi Ferate Constanța, spital care se află în subordinea Ministerului Transporturilor. 

Oamenii spun că sunt puși sa semneze un document prin care se obligă să dea spitalului banii pe concediul medical dacă se îmbolnăvesc de COVID-19.

”Sunt de acord să donez spitalului banii pe concediul medical, dacă acesta se datorează îmbolnăvirii de COVID-19, în condițiile în care am refuzat să mă vaccinez”, se arată în acest document.

Revoltate, cadrele medicale nu au stat cu mâinile în sân, au luat legătura cu un avocat și încearcă acum să își facă dreptate. Angajații s-au adresat unei case de avocatură, după ce, înainte, au cerut sprijinul sindicatului care îi reprezintă. 

Potrivit avocatului acestora, conducerea spitalului încalcă flagrant Codul Muncii, îi discriminează pe angajați și le limitează drepturile.

Pe de altă parte, conducerea susține că formularul ar fi fost gândit de o șefă de secție și că angajații nu ar fi obligați să se vaccineze. 

×
Subiecte în articol: vaccin Constanța
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close