Antena 3 CNN Actualitate Camera Deputaţilor votează, astăzi, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Dănuţ Andruşcă

Camera Deputaţilor votează, astăzi, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Dănuţ Andruşcă

Camera Deputaţilor votează, astăzi, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Dănuţ Andruşcă
10 Oct 2018   •   08:18

Deputaţii vor vota, în plenul de miercuri, moţiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia lui Dănuţ Andruşcă din funcţia de ministru al Economiei, după ce Camera Deputaţilor a dezbătut-o în şedinţa de luni.

Moţiunea simplă a liberalilor se intitulează „Dănuţ Andruşcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România!”.

În cadrul dezbaterilor din plenul de luni, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat că majorarea salariilor din sectorul bugetar a avut „rol de locomotivă pentru întreaga economie”.

„În primele şase luni ale anului 2018, câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind în prezent de 2.636 lei. Principalele domenii de activitate în care a crescut salariul mediu net sunt extracţia minereurilor metalifere, sănătate şi asistenţă socială, cercetare-dezvoltare, silvicultură şi exploataţii forestiere, construcţii, transport pe apă, administraţie publică şi apărare, învăţământ. Creşterea salariilor în sectorul bugetar a avut rol de locomotivă pentru întreaga economie, astfel şi mediul privat a început să se apropie de ritmul de creştere a salariilor din sectorul bugetar cu efecte pozitive certe pentru nivelul de trai al populaţiei”, a afirmat Dănuţ Andruşcă.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Tatăl lui Adrian Sârbu, găsit inconştient şi cu o rană la abdomen
x close