Antena 3 CNN Actualitate E scris în lege. Perioada maximă în care poți găzdui o persoană, la bloc, până să o treci la întreținere

E scris în lege. Perioada maximă în care poți găzdui o persoană, la bloc, până să o treci la întreținere

O lege din țara noastră face claritate în ceea ce privește numărul de zile în care o persoană poate să fie găzduită la bloc fără să fie trecută la întreținere.

E scris în lege. Perioada maximă în care poți găzdui o persoană, la bloc, până să o treci la întreținere
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    10 Ian 2024   •   10:00

Majoritatea românilor se întreabă câte zile poate să stea o persoană la bloc fără să fie trecută la întreținere. O lege de mai bine zece ani face claritate în acest sens.

Toți rezidenții unui bloc sunt obligați să respecte această lege atunci când găzduiesc pe cineva în locuință pentru o perioadă îndelungată.

Numărul de persoane care locuiesc într-un apartament este esențial pentru determinarea corectă a costurilor de întreținere.

Citește și: Localitatea din România unde metrul pătrat de teren costă doar un leu. Este aproape de București

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1588 din 2007, deținătorii de locuințe, la bloc, sunt obligați să declare numărul de persoane care stau într-un apartament pentru o perioadă mai lungă de 15 zile într-o lună.

Pentru nou-născuți, aceștia trebuie înregistrați la administrație, iar contribuția la cheltuielile comune începe să se aplice începând cu a treia lună de la naștere.

Alți locatari sau președintele asociației de proprietari au dreptul să solicite verificarea numărului de persoane care locuiesc într-un anumit apartament, putând cere și intervenția unui polițist în acest sens.

Totodată, poliția are autoritatea de a verifica înregistrările camerelor de supraveghere ale imobilului pentru a confirma numărul de locuitori, potrivit capital.ro.

×
Subiecte în articol: bloc factură întreţinere
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close