Antena 3 CNN Actualitate Robert Cazanciuc, despre ofițerul SRI din arhiva SIPA: A intrat să schimbe un bec

Robert Cazanciuc, despre ofițerul SRI din arhiva SIPA: A intrat să schimbe un bec

Robert Cazanciuc, despre ofițerul SRI din arhiva SIPA: A intrat să schimbe un bec
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mai 2017   •   13:08

Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, a declarat joi că accesul în arhiva SIPA, în anul 2013, s-a făcut pentru că ANP, depozitarul arhivei, sesizase Ministerul Justiţiei că se defectase un corp de iluminat. 

"ANP, depozitarul arhivei, a sesizat Ministerul Justiţiei cu privire la faptul că sistemul de supraveghere video, exterior locaţiei, a indicat faptul că pe holul de acces către camerele sigilate în care erau depozitate documentele arhivei SIPA este posibil să se fi defectat un corp de iluminat. Prin ordin al MJ s-a constituit o comisie alcătuită din persoane autorizate legal pentru zone cu restricţii de acces", a precizat Robert Cazanciuc. 

Fostul ministru a spus că "membrii acestei comisii au avut acces exclusiv pe holul exterior camerelor sigilate în care era depozitată arhiva SIPA". 

"Au constatat că un bec se defectase, au procedat la înlocuirea lui, au constatat că toate sigiliile camerelor din holul respectiv erau intacte, au părăsit locaţia şi au consemnat aceste operaţiuni administrative într-un proces verbal, depus la compartimentul de specialitate. Aşadar, membrii acestei comisii au avut un rol strict administrativ, nu au intrat în niciuna din încăperile în care se aflau documente ale arhivei SIPA, nu au intrat în contact cu niciun fel de document, dosar, hârtie, obiect din arhivă", a subliniat Cazanciuc. 

Conform materialului publicat de Ministerul Justiției, printre cei care au intrat in arhiva SIPA în 13.12.2013 a fost și Andronache Florian-Teodor. Conform datelor publice, el a fost ofițer SRI detașat în cadrul Ministerul Justiției.

Ministerul Justiţiei a publicat, joi, lista celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreşedinte al Senatului, şi cel al lui Horia Georgescu, fost şef al ANI.

În 2013, s-a intrat o singură dată în arhivă, pe 13 decembrie, şi au avut acces: Florian-Teodor Andronache, Marius Ştef, Adrian Oltenaş, Nicolae Tiliban. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close