Antena 3 CNN Actualitate ”Urmează cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani!” Avertismentul vicepremierului

”Urmează cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani!” Avertismentul vicepremierului

Urmează cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani! Este semnalul de alarmă pe care îl trage vicepremierul Romaniei. Kelemen Hunor sustine că toți vom plăti prețul războiului din Ucraina. Asta în timp ce premierul Nicolae Ciucă spune că nu vor fi probleme cu asigurarea gazului la iarnă.

”Urmează cea mai grea iarnă din ultimii zeci de ani!” Avertismentul vicepremierului
Sursa foto: getty images
de Mădălina Mihalache    |    13 Iul 2022   •   13:13

Vicepremierul Kelemen Hunor anunță o iarnă foarte grea, poate cea mai grea din ultimii 60 de ani. Potrivit acestuia, Executivul nu ar trebui să susțină că vom avea parte de o iarnă ușoară pentru că nu va fi așa, iar România are capacitatea de a asigura consumul propriu doar pentru un procent de 80%. Motiv pentru care va trebui să achiziționeze gaze, nu mai puțin de două miliarde de metri cubi, spune Kelemen Hunor. 

Premierul Nicolae Ciucă a transmis însă, zilele trecute, că vom avea gaz suficient pentru iarna care vine și că deja a fost depășită ținta asumată la nivelul Uniunii Europene. Potrivit acestuia, avem rezerve de gaze în depozite în proporție de 47%, asta în condițiile în care ținta Uniunii Europene era de 46%. 

În urmă cu câteva săptămâni, surse guvernamentale transmiteau că iarna următoare guvernul ia în calcul să raționalizeze gazele pentru marii consumatori industriali. 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close